Хокеј Хокеј/Извештаји

Сјајни Поповић срушио Блед у још једном трилеру

Матеја Поповић

Хокејаши Црвене звезде и Бледа одиграли су још један трилер. Невероватно, али као да је све било преписано са јучерашњег меча који је добила екипа Бледа (5:6). Ипак, овога пута Звездини оклопници су узвратили и славили након продужетака са 7:6, а јунак меча био је Матеја Поповић који је постигао победоносни погодак и уједно био стрелац четри поготка на данашњем сусрету.

СКХЛ Црвена звезда – ХКМК Блед 7:6 (1:1, 3:3, 2:2, 1:0)

Прва трећина завршена је као и јуче, резултатом 1:1, само што је овог пута у предност дошла екипа Бледа преко Данила Коржилетског, а изједначујући погодак постигао је Страхиња Вдовић.

У другом периоду Блед постиже три поготка за редом за 1:4, а стрелци су били Марцел Махковец, Данило Коржилетски и Лук Сливник. Ипак, црвено-бели су успели да се врате у меч и да дођу до изједначења головима Марка Драговића, Матеје Поповића и Вука Крављанца, тако да је и ова трећина завршена као јучерашња (3:3).

Сјајни Матеја Поповић у последњем периоду доноси Звезди предност од 5:4, али Данило Коржилетски изједначује на 5:5. Матеја Поповић поново шаље пак у мрежу гостију за 6:5, али опет Коржилетски доноси изједначење за Блед (6:6), па се ушло у продужетке.

А у продужецима сјајни Матеја Поповић, својим четвртим поготком на утакмици, доноси Звезди важну победу од 7:6.

Као што смо и јуче написали, велика је штета што црвено-бели јуниори не могу током целе сезоне да наступају у овом саставу (неки играчи су прекомандовани у сениорски тим), па су самим тиме и резултати лошији. Евидентно је да би ова екипа могла да помрси рачуне свим екипама у ИХЛ-у и да оствари много бољи пласман на крају сезоне.

У сваком случају, имали смо прилике да видимо два изузетно занимљива меча, а видео са овог меча ћемо накнадно поставити овде (видео са првог меча можете да видите у јучерашњем извештају).

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама