Hokej Hokej/Izveštaji

Juniori poraženi u trileru

Prvi meč juniora (U19) IHL takmičenja, između Crvene zvezde i Bleda, doneo je pravi triler. Nažalost naši hokejaši nisu uspeli da iskoriste priliku i savladaju trenutno, barem po poziciji na tabeli, favorizovanog protivnika.

SKHL Crvena zvezda – HKMK Bled 5:6 (1:1, 3:3, 1:2)

Celi meč je obilovao uzbuđenjima. Zvezda je povela u 12. minuti preko Vuka Nikolića (1:0), ali Bled na samo 22 sekunde pred kraj prvog dela meča, preko Amera Alagića, dolazi do izjednačenja (1:1).

U drugoj trećini Bled dolazi u vodstvo u 23. minuti preko Aljoše Tušeka (1:2), ali crveno-beli ekspresno izjednačuju golom Matije Dinića (2:2). A onda led dolazi do dva gola prednosti. Prvo je Urban Podrekar postigao pogodak za 2:3, a onda Amer Alagić donosi dva gola prednosti za goste (2:4). Zvezda se nije predavala i onda je samo u jednoj minuti postigla dva gola. Prvo je Marko Dragović smanjio na 3:4, da bi Strahinja Vdović doneo izjednačenje 4:4 i tim rezultatom se ušlo u poslednji period.

Kada je u 44. minuti Mateja Popović pogodio za 5:4, činilo se da će četa Nikole Bere uspeti da preokrene meč u potpunosti i dođe do pobede. Ipak, gosti preko Aljoše Tušeka i Jana Vilmana dolaze do preokreta i pobede od 5:6.

Zaista, šteta…imali su crveno-beli priliku da nanesu poraz trećeplasiranoj ekipi i tako pokažu da mogu mnogo više od dosada postignutog i prikazanog. Ipak, vidljivo je da je ovoj ekipi potrebno da odigra barem nekoliko utakmica u istom sastavu (podsećamo da neki juniori uglavnom igraju za seniorski sastav) kako bi pokazali svoju snagu. Za to će priliku imati već sutra ujutro u 10 časova kada će se ove dve ekipe opet sastati u ledenoj hali Pionir.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama