Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Šou Bilija i Zoa za pobedu u Kazanju

Foto: Euroleague.net

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su sedmu pobedu u Evroligi ove sezone. Večeras su crveno-beli, predvođeni fantastičnim dvojcem Bili BeronLorenzo Braun, odigrali odličan meč i slavili protiv Zenita rezultatom 65:58 (20:16, 17;24, 14:7, 14:11).

Zvezda je odigrala dobru prvu četvrtinu. Sve je funkcionisalo onako kako je trener Šakota zamislio, pa je ovaj period pripao crveno-belima koji na prvu pauzu odlaze sa 4 poena prednosti (16:20). 

Ali onda, drugu četvrtinu, Šakota počinje sa veoma impotentnom petorkom (Čović, Dženkins, Davidovac, Kuridža, Štimac) koja nikako nije uspevala da uradi nešto ni u napadu, ali ni u odbrani, pa je Zenit preokrenuo meč i došao do prednosti od +9  (29:20). Zvezda pune četri minute nije uspela da pogodi koš protivnika, a prve pogotke za našu ekipu u ovom periodu postiže Vladimir Štimac za 29:22. Nakon što se na parket vratio Lorenzo Braun, Zvezda se ponovo vraća u igru i koševima Brauna i Gista dolazi na samo tri poena zaostatka (29:26). Zenit opet uspeva da dođe do maksimalne prednosti 35:26. ali košem Brauna i sa trojkama Berona i Lazića, Zvezda opet ulazi u egal utakmicu (35:34). Zenit do kraja ovog perioda uspeva da postigne koš više i na poluvreme se odlazi sa tri poena prednosti za domaćina – 40:37.

Treća četvrtina počela je opet veoma neefikasno za crveno-bele. Naši košarkaši nisu uspeli da postignu koš tri i po minute, a taj post prekida Berona pogocima sa linije slobodnih bacanja. Posle toga opet nastaje period kada ni jedna ni druga ekipa ne mogu da poentiraju, a Gist pogotkom za dva poena smanjuje na 42:41. Posle toga Beron pogađa za dva i Zvezda je opet u vodstvu 42:43. Nakon što su domaćini preko Ponitke (slobodna bacanja) opet došli do vodstva (44:43), Bili Beron se podiže i pogađa za tri poena (44:46). Važnu trojku u tim trenucima pogađa i Filip Čović i Zvezda ima +5 (44:49). Do kraja ovog perioda Zenit uspeva samo da ublaži Zvezdino vodstvo (47:51). Ono što je u ovom periodu zaista bilo veoma dobro u Zvezdinoj igri, jeste odbrana koja je dopustila domaćinu da ubaci samo 7 poena za celu četvrtinu.

I poslednju četvrtinu Zvezda kreće veoa loše u napadu i prve poene postiže preko Lorenza Brauna tek nakon četri i po minute igre. Ipak, odbrana je i u ovoj četvrtini funkcionisala odlično (samo 11 poena domaćina na kraju), pa je to na neki način nadomestilo početnu neefikasnost.  Do kraja utakmice Zvezda uspeva da neutrališe Zenitove pokušaje u napadu, a sudbinu domaćina zapečatio je večeras fantastični Bili Beron sa trojkom za konačnih 58:65.

Beron je bio najefikasniji na utakmici sa 26 poena (4/4 za 2 i 5/6 za 3), dok je Zo Braun postigao 18 poena (9/16 za 2), ali je imao čak 9 skokova i 6 asistencija. Dobru partiju pružio je i Džejms Gist sa 7 poena ali odličnim rolama u odbrani.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama