Košarka Košarka/Najava utakmica

Zvezda gostuje Zenitu

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u Kazanj u četvrtak u popodnevnim časovima, gde će u petakoidgrati utakmicu 16.kola Evrolige sa Zenitom.

Meč se ovom prilikom igra u Kazanju, zbog zauzetosti hale u Sankt Peterbugu.

U ovaj meč crveno-beli ulaze sa izmenjenim igračkim kadrom, i posle velike pobede u duelu sa Olimpijakosom u Beogradu i važnog trijumfa u Kopru.Međutim, sa druge strane, Crvena zvezda se nalazi u izuzetno zahtevnom ritmu utakmica, koji će se nastaviti i utakmicom u ponedeljak u Podgorici.

Trener Dragan Šakota govorio je pred brojnim novinarima na otvorenom delu treninga o dalekom putu, specifičnoj utakmici u kojoj obe ekipe praktično nisu na „svom“ terenu, ali i o dolasku Štimca i Puntera:

„Imamo ispred nas ekipu koja je pobedila CSKA, Olimpijakos, Žalgiris, Valensiju, njihovi rezultati skreću pažnju. To je ruski tim, ali ja bih mu dodao sve karakteristike španskih. Igraju u tranziciji, napadaju brzo, već sam rekao da nam taj stil nije najdrži, ali pokušaćemo da kontrolišemo ritam utakmice”, rekao je Šakota novinarima I dodao da će ova utakmica biti dijametralno suprotnapo svemu od primera radi, utakmice u Milanu gde je Crvena Zvezda briljirala:

“Ne mogu da predvidim koliko je njima Kazanj domaći teren ili ne, ali kada pričamo o nekim utakmicama iz kojih pokušavamo da izvučemo neka iskustva da bismo ih iskoristili, pozivamo se na neke dobre utakmice. Milano nam je u onom trenutku odgovarao po načinu igranja. Imali smo dosta mogućnosti da se koncentrišemo i da igramo duže napade. Mi ćemo da probamo da pariramo Zenitu, a da li će to biti kao u Milanu, sumnjam jer je drugi profil ekipe. Trudićemo se da nađemo rešenje i u ovakvoj igri” rekao je Šakota I osvrnuo se na novo pojačanje Crvene zvezde Vladimira Štimca:

“Morali smo da povećamo agresivnost i skor ispod koša. Dobro ga poznajemo, brzo će se uklopiti, to je ono što smo tražili”

Nakon toga novinarima se obratio I Vladimir Štimac ljubimac navijača Crvene zvezde:

“Pratio sam Zvezdu ove sezone i pre dolaska, ovo je jako teška sezona, jer ima taj Olimpijski turnir, pa utakmice idu kao na traci i uopšte nije lagano izdržati taj tempo, trenirati i spremiti se za sledeću utakmicu. Zvezda je za sada tu gde jeste, a daćemo sve od sebe da budemo bolji. To je ono što kažem, biće borbe sigurno. Imamo odlične igrači, srećan sam što ću biti deo ove ekipe. Spreman sam i to sam rekao treneru, stavio sam se na raspolaganje. Ako on želi i ako otputujem u Rusiju sigurno ću dati sve od sebe, boriću se kao da mi je poslednja utakmica, kao što svaku igram” rekao je Štimac.

Ekipa putuje u Kazanj u četvrtak u 17 časova, a nakon četvoročasovnog leta, odradiće u četvrtak ujutru trening u dvorani Uniksa u Kazanju.

Povratak u Beograd planiran je odmah nakon utakmice.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama