Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Звезда гостује Зениту

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у Казањ у четвртак у поподневним часовима, где ће у петакоидграти утакмицу 16.кола Евролиге са Зенитом.

Меч се овом приликом игра у Казању, због заузетости хале у Санкт Петербугу.

У овај меч црвено-бели улазе са измењеним играчким кадром, и после велике победе у дуелу са Олимпијакосом у Београду и важног тријумфа у Копру.Међутим, са друге стране, Црвена звезда се налази у изузетно захтевном ритму утакмица, који ће се наставити и утакмицом у понедељак у Подгорици.

Тренер Драган Шакота говорио је пред бројним новинарима на отвореном делу тренинга о далеком путу, специфичној утакмици у којој обе екипе практично нису на „свом“ терену, али и о доласку Штимца и Пунтера:

„Имамо испред нас екипу која је победила ЦСКА, Олимпијакос, Жалгирис, Валенсију, њихови резултати скрећу пажњу. То је руски тим, али ја бих му додао све карактеристике шпанских. Играју у транзицији, нападају брзо, већ сам рекао да нам тај стил није најдржи, али покушаћемо да контролишемо ритам утакмице”, рекао је Шакота новинарима И додао да ће ова утакмица бити дијаметрално супротнапо свему од примера ради, утакмице у Милану где је Црвена Звезда бриљирала:

“Не могу да предвидим колико је њима Казањ домаћи терен или не, али када причамо о неким утакмицама из којих покушавамо да извучемо нека искуства да бисмо их искористили, позивамо се на неке добре утакмице. Милано нам је у оном тренутку одговарао по начину играња. Имали смо доста могућности да се концентришемо и да играмо дуже нападе. Ми ћемо да пробамо да парирамо Зениту, а да ли ће то бити као у Милану, сумњам јер је други профил екипе. Трудићемо се да нађемо решење и у оваквој игри” рекао је Шакота И осврнуо се на ново појачање Црвене звезде Владимира Штимца:

“Морали смо да повећамо агресивност и скор испод коша. Добро га познајемо, брзо ће се уклопити, то је оно што смо тражили”

Након тога новинарима се обратио И Владимир Штимац љубимац навијача Црвене звезде:

“Пратио сам Звезду ове сезоне и пре доласка, ово је јако тешка сезона, јер има тај Олимпијски турнир, па утакмице иду као на траци и уопште није лагано издржати тај темпо, тренирати и спремити се за следећу утакмицу. Звезда је за сада ту где јесте, а даћемо све од себе да будемо бољи. То је оно што кажем, биће борбе сигурно. Имамо одличне играчи, срећан сам што ћу бити део ове екипе. Спреман сам и то сам рекао тренеру, ставио сам се на располагање. Ако он жели и ако отпутујем у Русију сигурно ћу дати све од себе, борићу се као да ми је последња утакмица, као што сваку играм” рекао је Штимац.

Екипа путује у Казањ у четвртак у 17 часова, а након четворочасовног лета, одрадиће у четвртак ујутру тренинг у дворани Уникса у Казању.

Повратак у Београд планиран је одмах након утакмице.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама