Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Poraz od Kraljeva

Košarkašice Crvene zvezde Kombank poražene su od ekipe Kraljeva u okviru 11.kola WABA lige, 69-84 (16-31, 20-16, 16-19, 17-18), u poslednjem meču na svom parketu u 2019.godini.

Prvi od dva duela za kraj godine pripao je Kraljevčankama, koje su u prvoj četvrtini predvođene tandemom Hil&Pjer-Luis stvorile dvocifrenu prednost, koju crveno-bele nisu uspele da stignu i pored perioda dobre igre u drugoj četvrtini.

Nakon Zvezdine početne prednosti (4-2), Kraljevo je serijom 11-0 preuzelo vođstvo, zahvaljujući pomenutom tandemu, Kimberli Pjer-Luis je već u ranoj fazi meča postigla 12 poena, uz 7 skokova. Tamara Bajić je sa dve trojke potvrdila prednost, da bi Dragana Gobeljić donela 16-31 svojoj ekipi na kraju prvih deset minuta.

Zvezda je zaigrala dosta bolje u nastavku, energičnije, čvršće u odbrani, uspostavila svoj prepoznatljiv tempo i brzo istopila prednost gošći, (32-38). Veliki problem ekipi Dejana Kovačevića predstavljala je povreda Kimberli Pjer-Luis krajem druge četvrtine, koja svojom rolom i dabl-dabl učinkom održavala prednost Kraljeva, (34-41). Zvezda je stigla u dva navrata do minusa od sedam poena, ali je grešila u tranziciji, i u ključnim momentima dva čista zicera nisu pretvorena u poene, iskoristila je to iskusna Dragana Gobeljić i odbila nalet šampiona Srbije, pa je Kraljevo sačuvalo vođstvo i na odmor između dva poluvremena otišlo sa 36-47.

Zvezda je nastavila sa greškama i u nastavku, a na drugoj strani je briljirala Šakila Deniz Hil, koja je ostvarila tripl dabl i donela trijumf Kraljevčankama. Hil je bila veoma raspoložena, asistirala je saigračicama, koje su neretko koristile otvorene pozicije za šut i Zvezdinu indisponiranost. Gošće su imale brz protok lopte, bile veoma sigurne u šutu za dva poena i na kraju treće deonice Kraljevo je održalo dvocifrenu prednost, 52-66.

U poslednjem kvartalu nije bilo promena, Zvezda nije uspevala da ubaci loptu kroz obruč ni iz zicer situacija, ni posle „druge šanse“ nakon ofanzivnih skokova. Kraljevo je kontrolisalo rezultat predvođeno Šakilom Deniz Hil i Tamarom Bajić, koje su organizovale igru gošći. Na kraju pobeda Kraljeva 69-84.

Dabl-dabl učinak za Ivanu Katanić, 22 poena, uz 11 skokova, kao i za Milicu Bojović – 10 poena, 10 skokova, dve najefikasnije igračice u redovima Crvene zvezde. Nina Tešić je ubacila 9, Maša Janković 8 poena.

U petak, Kraljevo i Crvena zvezda odigraće poslednji meč u 2019.godini, u Hali sportova kraj Ibra, u okviru 12.kola ŽKLS (18.00).

KKŽ Crvena zvezda Kombank: Katanić 22 (11sk 6as 7ukl), Čubra 2, Tešić 9 (3sk 1blk), Vulović 3 (2sk), Nedeljkov 4 (2sk), Zukanović, Deurić (2sk), Janković 8 (7sk), Đokić 5 (2sk 2as), Čorto 6 (2sk 2ukl), Bojović 10 (10sk 1blk), Mišeljić 13 (4ukl). Trener: Dragan Vuković

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama