Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Deseta pobeda odbojkašica Crvene zvezde

Crvena zvezda je u poslednjoj ovogodišnjoj prvenstvenoj utakmici ubedljivo pobedila Beograd sa 3:0 (25:20, 25:18, 25:15)

Odbojkašice Crvene Zvezde su izuzetno angažovano ušle u meč i time omogućile treneru Vladisavljevu da pruži prilku gotovo svim igračicama.

Utakmicu u startnoj postavi počele tehničarka Jovana Simić i libero Kristina Stanković. Sve do 9:9 igralo se poen za poen, kao da su Zvezdine igračice polako ulazile u ritam. A onda su Tijana Malešević jednim kuvanjem, Jelena Delić as servisom i Božica Marković snažnim tempom napravile razliku od tri poena (13:10) koju crveno bele do kraja seta nisu ispuštale. Set je završen rezultatom 25:20, a odbojkašice Beograda su pokazale da umeju da igraju lepu odbojku.

Krajem prvog seta Vladisavljev je umesto korektora Ašonje uveo u igru Taru Taubner i sa njom počeo i drugi set. I ovaj deo igre je obilovao lepim poenima i dugim nadigravanjima. Imponovala je energija i borbenost igračica obe ekipe. Taubner se isticala snažnim smečevima, Delić čvrstim blokovima, a za Simić prosto nije postojala izgubljena lopta. Svojom borbenošću kao da je nadahnula svoje saigračice, pa je tako možda najlepši poen utakmice bio na 13:8 za Crvenu zvezdu kada su ona, Malešević i Taubner izvadile gotovo izgubljenu loptu kod svoje klupe za rezervne igračice.

U trećem setu je starter bila Milica Tasić umesto Milice Milunović. Minutažu su podelile tehničarke Jovana Simić i Mila Đorđević. I Ana Jeković je uspešno zamenila Delićevu na poziciji srednjeg blokera. I ovaj set je obilovao sjanim odbranama, i u njemu su odbojkašice Beograda bile dostojan protivnik iako je završen najubedljivijim rezultatom, zbog sigurne igre Crvene zvezde.

Najviše poena u Crvenoj zvezdi su osvojile Taubner i Ašonja, dok je u ekipi Beograda najistaknutija bila Novosel.

Mladi libero crveno belih Kristina Stanković je sigurnim prijemom servisa i sjajnim odbranama opravdala poverenje trenera Vladisavljeva.

BEOGRAD  – CRVENA ZVEZDA 0:3 (20:25, 18:25, 15:25)

Beograd, dvorana: SC Vizura. Gledalaca: 80. Sudije: Milan Milošević i Miloš Lakićević.

CRVENA ZVEZDA: Taubner 13, Cvetković, Stanković (libero), Jeković 4, Simić 3, Marković 7, Milunović 9, Đorđević, Ašonja 10, Tasić 7, Malešević 9, Delić 3. Nisu igrale: Stepanović (libero) i Vidojević . Trener: Aleksandar Vladisavljev

BEOGRAD: Krpović 2, Mateska 1, Stefanović 6, Novosel 10, Josić 2, Berbatović 5, Kuvekalović 4, Stojanović 2, Savićević 5, Rađenović (libero), Dragićević (libero). Nije igrala: Rajković. Trener: Aleksandar Milović

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama