Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Десета победа одбојкашица Црвене звезде

Црвена звезда је у последњој овогодишњој првенственој утакмици убедљиво победила Београд са 3:0 (25:20, 25:18, 25:15)

Одбојкашице Црвене Звезде су изузетно ангажовано ушле у меч и тиме омогућиле тренеру Владисављеву да пружи прилку готово свим играчицама.

Утакмицу у стартној постави почеле техничарка Јована Симић и либеро Кристина Станковић. Све до 9:9 играло се поен за поен, као да су Звездине играчице полако улазиле у ритам. А онда су Тијана Малешевић једним кувањем, Јелена Делић ас сервисом и Божица Марковић снажним темпом направиле разлику од три поена (13:10) коју црвено беле до краја сета нису испуштале. Сет је завршен резултатом 25:20, а одбојкашице Београда су показале да умеју да играју лепу одбојку.

Крајем првог сета Владисављев је уместо коректора Ашоње увео у игру Тару Таубнер и са њом почео и други сет. И овај део игре је обиловао лепим поенима и дугим надигравањима. Импоновала је енергија и борбеност играчица обе екипе. Таубнер се истицала снажним смечевима, Делић чврстим блоковима, а за Симић просто није постојала изгубљена лопта. Својом борбеношћу као да је надахнула своје саиграчице, па је тако можда најлепши поен утакмице био на 13:8 за Црвену звезду када су она, Малешевић и Таубнер извадиле готово изгубљену лопту код своје клупе за резервне играчице.

У трећем сету је стартер била Милица Тасић уместо Милице Милуновић. Минутажу су поделиле техничарке Јована Симић и Мила Ђорђевић. И Ана Јековић је успешно заменила Делићеву на позицији средњег блокера. И овај сет је обиловао сјаним одбранама, и у њему су одбојкашице Београда биле достојан противник иако је завршен најубедљивијим резултатом, због сигурне игре Црвене звезде.

Највише поена у Црвеној звезди су освојиле Таубнер и Ашоња, док је у екипи Београда најистакнутија била Новосел.

Млади либеро црвено белих Кристина Станковић је сигурним пријемом сервиса и сјајним одбранама оправдала поверење тренера Владисављева.

БЕОГРАД  – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (20:25, 18:25, 15:25)

Београд, дворана: СЦ Визура. Гледалаца: 80. Судије: Милан Милошевић и Милош Лакићевић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер 13, Цветковић, Станковић (либеро), Јековић 4, Симић 3, Марковић 7, Милуновић 9, Ђорђевић, Ашоња 10, Тасић 7, Малешевић 9, Делић 3. Нису играле: Степановић (либеро) и Видојевић . Тренер: Александар Владисављев

БЕОГРАД: Крповић 2, Матеска 1, Стефановић 6, Новосел 10, Јосић 2, Бербатовић 5, Кувекаловић 4, Стојановић 2, Савићевић 5, Рађеновић (либеро), Драгићевић (либеро). Није играла: Рајковић. Тренер: Александар Миловић

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама