Кошарка Кошарка/Вести

Вратио се Штимац!

Бивши репрезентативац Србије и велики љубимац навијача Црвене звезде, као и свих оних којима је црвено-бела боја при срцу, Владимир Штимац, враћа се у своју другу кућу – Црвену звезду!

32-годишњи центар висок 210 центиметара потписао је са нашим клубом у четвртак уговор до краја сезоне, а у тим за наставак такмичарске сезоне 2019-2020 доноси добро познате квалитете: огромно искуство, квалитет у игри испод коша, велику енергију и љубав према клубу чији је навијач од малих ногу.

Ово је трећа епизода у каријери Владимира Штимца у којој облачи дрес Црвене звезде мтс, а на Мали Калемегдан се овога пута враћа из Фенербахчеа у коме је наступао у првом делу сезоне.

Током богате каријере играо је за Жалгирис, Вентспилс, Црвену звезду, Нимбурк, Уникаху, Бајерн и Естудијантес, као и за највеће и најзначајније турске клубове ЕФЕС, Банвит, Бешикташ и Фенербахче.

Са Црвеном звездом је освојио дуплу круну 2016. године (АБА лигу и првенство Србије) и играо ТОП 8 фазу Евролиге, а са репрезентацијом Србије освојио је чак седам медаља. Као члан млађих селекција четири златне медаље, а са сениорским тимом 3 сребра, укључујући Олимпијске Игре у Рију, и на ЕП 2017.године у Турској.

Повратком Владимира Штимца Црвена звезда је добила играча и човека који зна обавезе и тежину дреса који ће носити.

Нови центар Црвене звезде мтс први наступ у дресу са бројем 91 уписаће у петак на гостовању екипи Зенита у оквиру 16.кола Евролиге.

Владо, добро дошао кући!

Скочи на траку са алаткама