Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice

Odbojkašice preokretom do pobede

Crveno-bele devojke su u uzbudljivoj utakmici savladale odbojkašice Jedinstva rezultatom 3:2 (23:25, 18:25, 25:18, 25:13, 15:7).

Odbojkašice Crvene zvezde su u krajnje napetoj utakmici sjajnom igrom uspele da preokrenu vođstvo Pazovčanki od 2:0 u setovima, i u velikom stilu dođu do pobede.

Od samog početka je ova utakmica obilovala uzbudljivim nadigravanjima. Odbojkašice oba tima su u meč ušle sa velikom energijom i željom za pobedom. Crvena zvezda je do same završnice prvog seta vodila, pa je tako najveću prednost prednost imala na 22:17. Izgledalo je da devojke u crveno belim dresovima idu ka sigurnoj pobedi, ali dobrim potezima gostujućih odbojkašica, uz nekoliko grešaka domaćih došlo se do izjednačenja 23:23. Posle uspešnog tempa Koprivice i asa Mirosavljević, ekipa Jedinstva uspeva da dobije prvi set.

Pobeda u prvom setu je odbojkašicama iz Stare Pazove donela dodatnu dozu samopouzdanja, pa su tokom celog drugog dela igre vodile. Iskusna tehničarka Emilija Žakić je lucidno distribuirala lopte svojim smečerima. Sigurna je bila Mirosavljević u napadu iz zone četiri, a srednji bloker Đokić uspešna u “koreji”. Najveća vođsto su gostujuće igračice dostigle na rezultau 22:14. Trener crveno-belih, Vladisavljev, je izmenom tehničarki (Simić umesto Đorđević) pokušao da dođe do bolje igre. Ipak, nije bilo snage za preokret, pa je set završen pobedom Pazovčanki od 25:18.

Treći set je Aleksandar Vladisavljev počeo postavom u kojoj je dirigent bila Jovana Simić. Njena energija je delovala zarazno na saigračice. Počelo je dobrim blokovima. Prvo su Taubner i Delić izblokirale Irinu Milanović za 2:0, a Tijana Malešević blokom jedan na jedan zaustavila koreju Veronike Đokić za 4:2. Smenjivali su se dobri servisi (as Marković Božice za 12:7), odlični smečevi Milice Milunović i lucidni potezi Tijane Malešević. Na 15:12 Vladisavljev umesto Tare Taubner, kojoj je pala koncentracija, uvodi Anju Ašonju. Međutim, odbojkašice Jedinstva se nisu predavale, ali njihov otpor nije bio dovoljno jak i Crvena zvezda privodi sigurno ovaj set kraju do 25:18.

Za četvrti set je Vladisavljev pripremio postavu u kojoj su starteri bile Simić i Ašonja. Bilo je uživanje gledati odbojkašice Crvene zvezde sa koliko želje odigravaju svaki poen. Od početnih 2:0 do završnih 25:12, ovaj set je obilovao njihovim sjajnim potezima. U igri naših odbojkašica nije bilo slabe tačke. Fascinantna je bila sigurnost sa kojom je mlada tehnničarka Jovana Simić upošljavala svoje saigračice, igrala odbranu i blokirala. Libero Stepanović je bila izvanredna u svojim odbranama, a Tijana Malešević je plenila svojim pregledom igre koji joj je omogućili da “kuvanjem” osvaja poene. Milunović i Marković su bile neumoljive u egzekuciji, dok za Ašonju nije bilo izgubljene ili loše dignute lopte. Delić Jelena je pokazala svoj raskošan talenat.

Peti set je bio logičan nastavak prethodnog. Crveno-bele devojke nisu namaravale da stanu i pobedu prepuste gošćama. Tokom završnog seta odbojkašice Jedinstva nisu ni jednom povele. Završnicu utakmice je krasila pre svega čvrsta odbrana naših devojaka, posle kojih su sledile sigurno realizovane kontre. Dobar blok je upotpunio ovu lepu odbojkašku priču do konačnih 15:7.

Od naših odbojkašica najviše poena je osvojila Tijana Malešević (19), a u protivničkoj ekipi najistaknutija je bila Jovana Mirosavljević sa 20 poena.

CRVENA ZVEZDA – JEDINSTVO 3:2 (23:25, 18:25, 25:18, 25:13, 15:7)

Beograd, dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 150. Sudije: Vladimir Cvetković i Vladimir Milošević.

CRVENA ZVEZDA: Taubner 12, Jeković 1, Simić 2, Marković 16, Milunović 13, Đorđević, Ašonja 10, Malešević 19, Delić 7, Stepanović (libero), Tasić. Nisu igrale: Cvetković, Vidojević i Stanković (libero). Trener: Aleksandar Vladisavljev

JEDINSTVO: Milanović 4, Medved (libero), Kockarević 13, Lekić 9, Koprivica 9, Žakić 1, Savić 3, Mirosavljević 20, Pavlašević (libero), Đokić 12. Trener: Jovo Caković

Izvor: SD Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama