Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице

Одбојкашице преокретом до победе

Црвено-беле девојке су у узбудљивој утакмици савладале одбојкашице Јединства резултатом 3:2 (23:25, 18:25, 25:18, 25:13, 15:7).

Одбојкашице Црвене звезде су у крајње напетој утакмици сјајном игром успеле да преокрену вођство Пазовчанки од 2:0 у сетовима, и у великом стилу дођу до победе.

Од самог почетка је ова утакмица обиловала узбудљивим надигравањима. Одбојкашице оба тима су у меч ушле са великом енергијом и жељом за победом. Црвена звезда је до саме завршнице првог сета водила, па је тако највећу предност предност имала на 22:17. Изгледало је да девојке у црвено белим дресовима иду ка сигурној победи, али добрим потезима гостујућих одбојкашица, уз неколико грешака домаћих дошло се до изједначења 23:23. После успешног темпа Копривице и аса Миросављевић, екипа Јединства успева да добије први сет.

Победа у првом сету је одбојкашицама из Старе Пазове донела додатну дозу самопоуздања, па су током целог другог дела игре водиле. Искусна техничарка Емилија Жакић је луцидно дистрибуирала лопте својим смечерима. Сигурна је била Миросављевић у нападу из зоне четири, а средњи блокер Ђокић успешна у “кореји”. Највећа вођсто су гостујуће играчице достигле на резултау 22:14. Тренер црвено-белих, Владисављев, је изменом техничарки (Симић уместо Ђорђевић) покушао да дође до боље игре. Ипак, није било снаге за преокрет, па је сет завршен победом Пазовчанки од 25:18.

Трећи сет је Александар Владисављев почео поставом у којој је диригент била Јована Симић. Њена енергија је деловала заразно на саиграчице. Почело је добрим блоковима. Прво су Таубнер и Делић изблокирале Ирину Милановић за 2:0, а Тијана Малешевић блоком један на један зауставила кореју Веронике Ђокић за 4:2. Смењивали су се добри сервиси (ас Марковић Божице за 12:7), одлични смечеви Милице Милуновић и луцидни потези Тијане Малешевић. На 15:12 Владисављев уместо Таре Таубнер, којој је пала концентрација, уводи Ању Ашоњу. Међутим, одбојкашице Јединства се нису предавале, али њихов отпор није био довољно јак и Црвена звезда приводи сигурно овај сет крају до 25:18.

За четврти сет је Владисављев припремио поставу у којој су стартери биле Симић и Ашоња. Било је уживање гледати одбојкашице Црвене звезде са колико жеље одигравају сваки поен. Од почетних 2:0 до завршних 25:12, овај сет је обиловао њиховим сјајним потезима. У игри наших одбојкашица није било слабе тачке. Фасцинантна је била сигурност са којом је млада технничарка Јована Симић упошљавала своје саиграчице, играла одбрану и блокирала. Либеро Степановић је била изванредна у својим одбранама, а Тијана Малешевић је пленила својим прегледом игре који јој је омогућили да “кувањем” осваја поене. Милуновић и Марковић су биле неумољиве у егзекуцији, док за Ашоњу није било изгубљене или лоше дигнуте лопте. Делић Јелена је показала свој раскошан таленат.

Пети сет је био логичан наставак претходног. Црвено-беле девојке нису намаравале да стану и победу препусте гошћама. Током завршног сета одбојкашице Јединства нису ни једном повеле. Завршницу утакмице је красила пре свега чврста одбрана наших девојака, после којих су следиле сигурно реализоване контре. Добар блок је употпунио ову лепу одбојкашку причу до коначних 15:7.

Од наших одбојкашица највише поена је освојила Тијана Малешевић (19), а у противничкој екипи најистакнутија је била Јована Миросављевић са 20 поена.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈЕДИНСТВО 3:2 (23:25, 18:25, 25:18, 25:13, 15:7)

Београд, дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 150. Судије: Владимир Цветковић и Владимир Милошевић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер 12, Јековић 1, Симић 2, Марковић 16, Милуновић 13, Ђорђевић, Ашоња 10, Малешевић 19, Делић 7, Степановић (либеро), Тасић. Нису играле: Цветковић, Видојевић и Станковић (либеро). Тренер: Александар Владисављев

ЈЕДИНСТВО: Милановић 4, Медвед (либеро), Коцкаревић 13, Лекић 9, Копривица 9, Жакић 1, Савић 3, Миросављевић 20, Павлашевић (либеро), Ђокић 12. Тренер: Јово Цаковић

Извор: СД Црвена звезда

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама