Odbojka Odbojkaši

Odbojkaši izgubili od Mladog Radnika

Odbojkaši Crvene zvezde nisu uspeli da savladaju ekipu Mladog radnika u prvenstvenoj utakmici koja se završila pobedom gostujućeg tima od 3:0 (25:23, 25:14, 25:20).

Crveno-beli su propustili priliku da povedu pobedom u prvom setu tokom koga su gotovo sve vreme bili u vođstvu.

U nekoliko navrata su domaći odbojkaši vodili sa po tri poena razlike. Prijem servisa je dobro funkcionisao u ovom delu utakmice, blok takođe. Na rezultatu 22:21 za Crvenu zvezdu, posle nekoliko uzbudljivih nadigravanja i dve dobre odbrane domaćih, Dodić je kontru poslao u aut. Strpljivi Požarevljani su uspeli da dođu do važnog izjednačenja od 22:22, ali se Dodić odmah zatim iskupio uspešnim smečom i doveo Zvezdu u vođstvo. Stranac u redovima gostiju, Cala, izjednačuje rezultat na 23:23, da bi se ovaj do samog kraja neizvestan set završio jednim ispucavanjem Nejića u aut i asom korektora Mladog radnika, Micića.

Odbojkaši Crvene zvezde su poveli u drugom setu sa 7:3, a onda su odbojkaši gostujućeg tima na servis Micića napravili seriju od 9:0. Izgubljen prvi set kao da je demoralisao igrače Crvene zvezde koji su utakmicu nastavili sa puno grešaka. Prijem servisa je potpuno zakazao, a serviralo se bojažljivo. Trener Tomislav Kukanjac je izmenom tehničara pokušao da unese živost u igru svojih pulena, ali ni to nije dalo rezultat. Na rezultatu 19:10 za goste Kukanjac je zamenio i korektore, pa je umesto indisponiranog Dodića u igru ušao Gmitrović. Ipak, nije bilo snage za preokret pa su Požarevljani drugi set završili uspešnim blokom posle smeča Nejića.

Treći set je nastavljen dominacijom gostujućih odbojkaša. Umesto Dodića na poziciji korektorra je počeo Gmitrović. Crveno-beli su igrali stegnuto, pa je trener Kukanjac oba tajm auta morao da iskoristi do rezultata 10:7 za goste. Nedostajali su poeni Nejića i dobre odbrane libera Jevtića. Igrači Mladog radnika su konstantno održavali prednost od tri poena da bi se na kraju ta prednost povećavala do konačnih 25:20. Najbolji utisak u gostujućem timu su ostavili tehničar Kostić i korektor Micić.

Što se odbojkaša Crvene zvezde tiče, čini se da ova ekipa može da pruži daleko bolju igru, što je i dokazala nedavnom pobedom nad vodećom ekipom Vojvodine.

CRVENA ZVEZDA – MLADI RADNIK 0:3 (23:25, 14:25, 20:25)

Beograd- Dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 100. Sudije: Robert Leko i Tomislav Popović.

CRVENA ZVEZDA: Meljanac 3, Jevtić (libero), Petković, Tadić, U. Nikolić 6, Fet, Nejić 6, Dodić 8, Gmitrović 8, Andonović 5, Stefanović 3. Nisu igrali: A. Nikolić, Trifunović i Pavlović. Trener: Tomislav Kukanjac.

MLADI RADNIK: Popović 7, Pantić 1, Savić 7, Kostić 2, Micić 19, Medurić 3, Cala 13. Nisu igrali: Vulikić, Stević i Lečić. Trener: Milan Đuričić.

Izvor: SD Crvena zvezda
 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama