Одбојка Одбојкаши

Одбојкаши изгубили од Младог Радника

Одбојкаши Црвене звезде нису успели да савладају екипу Младог радника у првенственој утакмици која се завршила победом гостујућег тима од 3:0 (25:23, 25:14, 25:20).

Црвено-бели су пропустили прилику да поведу победом у првом сету током кога су готово све време били у вођству.

У неколико наврата су домаћи одбојкаши водили са по три поена разлике. Пријем сервиса је добро функционисао у овом делу утакмице, блок такође. На резултату 22:21 за Црвену звезду, после неколико узбудљивих надигравања и две добре одбране домаћих, Додић је контру послао у аут. Стрпљиви Пожаревљани су успели да дођу до важног изједначења од 22:22, али се Додић одмах затим искупио успешним смечом и довео Звезду у вођство. Странац у редовима гостију, Цала, изједначује резултат на 23:23, да би се овај до самог краја неизвестан сет завршио једним испуцавањем Нејића у аут и асом коректора Младог радника, Мицића.

Одбојкаши Црвене звезде су повели у другом сету са 7:3, а онда су одбојкаши гостујућег тима на сервис Мицића направили серију од 9:0. Изгубљен први сет као да је деморалисао играче Црвене звезде који су утакмицу наставили са пуно грешака. Пријем сервиса је потпуно заказао, а сервирало се бојажљиво. Тренер Томислав Кукањац је изменом техничара покушао да унесе живост у игру својих пулена, али ни то није дало резултат. На резултату 19:10 за госте Кукањац је заменио и коректоре, па је уместо индиспонираног Додића у игру ушао Гмитровић. Ипак, није било снаге за преокрет па су Пожаревљани други сет завршили успешним блоком после смеча Нејића.

Трећи сет је настављен доминацијом гостујућих одбојкаша. Уместо Додића на позицији коректорра је почео Гмитровић. Црвено-бели су играли стегнуто, па је тренер Кукањац оба тајм аута морао да искористи до резултата 10:7 за госте. Недостајали су поени Нејића и добре одбране либера Јевтића. Играчи Младог радника су константно одржавали предност од три поена да би се на крају та предност повећавала до коначних 25:20. Најбољи утисак у гостујућем тиму су оставили техничар Костић и коректор Мицић.

Што се одбојкаша Црвене звезде тиче, чини се да ова екипа може да пружи далеко бољу игру, што је и доказала недавном победом над водећом екипом Војводине.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЛАДИ РАДНИК 0:3 (23:25, 14:25, 20:25)

Београд- Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 100. Судије: Роберт Леко и Томислав Поповић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 3, Јевтић (либеро), Петковић, Тадић, У. Николић 6, Фет, Нејић 6, Додић 8, Гмитровић 8, Андоновић 5, Стефановић 3. Нису играли: А. Николић, Трифуновић и Павловић. Тренер: Томислав Кукањац.

МЛАДИ РАДНИК: Поповић 7, Пантић 1, Савић 7, Костић 2, Мицић 19, Медурић 3, Цала 13. Нису играли: Вуликић, Стевић и Лечић. Тренер: Милан Ђуричић.

Извор: СД Црвена звезда
 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама