Ostali sportovi SDCZ

Džudisti Zvezde odbranili titulu Superlige Srbije!

Džudo klub Crvena zvezda

Džudisti Crvene zvezde u velikom finalu Superlige Srbije sa niškim Kinezisom slavili su 4:1 čime su još jednom pokazali da su neprikosnoveni na domaćoj takmičarskoj sceni.

Naša ekipa u sastavu Mihail Morohoev, Strahinja Bunčić, Mateja Stošić, Aleksandar Rajčić, Milan Bunčić, Stefan Majdov, Nemanja Majdov, Dmitri Gerasimenko, kapiten Bojan Došen, Ilija Bunčić, Stefan Živković, Milan Nikolić, Jovan Vulin, Stefan Grujičić, Dimitrije Jović, Duško Stričević, Vojin Tanjević, Vuk Bogovac, Petar Ćirković, Filip Živojinović, Vukašin Gačić i Željko Šipčić predvođeni trenerima Nikolom Nikolićem, Ljubišom Majdovim i Aleksandrom Trpkovićem dominirali su i ove godine na borilištu Sportskog centra Šumice, odbranivši titulu šampiona Superlige, osvojenu minule sezone.

Zvezdina ekipa dominantno je došla do velikog finala. U prvom meču u grupi savladali su džudiste Borca iz Novog sada 5:0. Proleter iz Zrenjanina pobedili su u drugom meču 5:0 čime su se plasirali u četvrtfinale. Odličan tim Slavije nije imao rešenje za raspoložene džudiste Zvezde koji su opet slavili i to rezultatom 4:1. U polufinalu crveno-beli tim savladao je Omladinac izuzetno motivisanu ekipu iz Stepanovićeva 5:0. U velikom finalu crveno-beli su bili bolji od odličnog tima Kinezisa iz Niša.

– Sjajna godina za Džudo klub Crvena zvezda jer smo i u ovoj 2019. bili dominantni, obeležili smo i ovu sezonu crveno-belom bojom. Odbranili smo titulu u Superligi Srbije, naše devojke su takođe drugi put u nizu šampionke Ekipnog prvenstva Srbije čime smo još jednom objedinili duplu krunu. Uz domaću klupsku scenu, tu je i bronza u Ligi šampiona i to već drugu sezonu u nizu. Sjajna godina za Džudo klub, ali i za celo Sportsko društvo Crvena zvezda. Idemo na više ciljeve jer 2020. je olimpijska godina želimo zlato i sa Olimpijskih igara. Kada je Liga šampiona u pitanju, takođe želimo da podignemo lestvicu što znači da idemo na srebro, a možda i zlato – istakao je Stojan Vujko, predsednik UO DŽK Crvena zvezda.

Sportsko društvo Crvena zvezda čestita džudistima, stručnom štabu i svima u Džudo klubu Crvena zvezda na odbrani šampionske titule i na izuzetnim rezultatima u 2019. godini.

Finale:

Crvena zvezda – Kinezis 4:1

do 66 kg Mihail Morohoev –Stefan Mirković 0:10
do 73 kg Strahinja Bunčić- Andrija Milenković 10: 0
do 81 kg: Stefan Majdov – Milan Mihajlović 10:0
Dmitri Gerasimenko – Miroljub Ivezić 1:0
Bojan Došen – Nikola Jeremić 10:0

Borba za bronzu Omladinac (Stepanovićevo ) – Borac (Novi Sad) 3:2, Slavija (Novi Sad)- ODŽK Beograd 4:1.