Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda zaledila Lale

Hokejaši Crvene zvezde su danas odigrali svoj poslednji meč u ovoj sezoni. Pred nešto više od 100 gledalaca Zvezdini oklopnici su bili bolji od ekipe Vojvodine i pokazali ko je gazda što se tiče domaćeg hokeja. Izabranici Jovice Rusa, pojačani povratnikom Robertom sabadošem i novim pojačanjem Viktorom Zuevom, savladali su Vojvodinu rezultatom 9:2. Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Robert Sabadoš sa četri postignuta pogotka.

SKHL Crvena zvezda – HK Vojvodina 9:2 (2:0, 3:2, 4:0)

U prvoj trećini videli smo jedan dinamičan hokej sa puno klizanja. Vojvodina je pokušala da na početku napravi pritisak, međutim Zvezdini oklopnici su igrali mirno i staloženo i nisu dozvolili gostima da se previše razmahnu. Sa druge strane, čak i u trenutku kada su imali igrača manje na ledu, crveno-beli su odličnom igrom stvarali prilike, ali pak jednostavno nije hteo u gol. Ipak, u 9. minuti susreta kapiten Marko Brkušanin i Vjačeslav Čegrincev odlično su proigrali povratnika u redove Crvene zvezde, Roberta Sabadoša, koji neumoljivo trese mrežu gostiju za 1:0. Nastavila je Zvezda u istom ritmu, pretila, ali se Vojvodina dobro branila. A onda je na svega 30-ak sekundi pred kraj trećine Zvezda odigrala jednu lepu akciju. Pavle Podunavac je odlično uposlio Vjačeslava Čegrinceva koji je zakucao pak u gola Adama Beukebuma za 2:0.

I druga trećina bile je dinamična. Zvezda odlično ulazi u ovaj period i akciju Andreja Cvika i Viktora Zueva, Uglješa Novaković koristi te šalje pak u mrežu gostiju za 3:0. Bio je to 22. minut meča. Već u 24. miuti Marko Brkušanin asistira Ivanu Aniću i na semaforu je stajalo visokih 4:0. Sve je tada funkcionisalo kako treba u Zvezdinim linijama i Vojvodina je izgledala bespomoćno.  Ali kada je Srđan Ristić u 29. minuti zaradio isključenje, sve se promenilo. Vojvodina je preuzela kontrolu meča i počela opasno da napada gol Arsenija Rankovića što je dovelo do njihovog prvog gola u 31. minuti, a strelac za 4:1 je bio Nemanja Vučurević. Samo 39 sekundi nakon toga još jedan pak je završio iza leđa Arsenija Rankovića. Strelac za 4:2 bio je Relja Radosavljević. Ponadali su se tada Novosađani da bi mogli da preokrenu meč. Istina, gol Zvezde je visio u vazduhu, a kada je u 34. minuti isključenje zaradio Dušan Janković, malobrojni navijači Vojvodine su se ponadali da će njihovi ljubimci postići barem još jedan pogodak i uvesti meč u neizvesnost. Ali onda je u istoj minuti sevnula fantastična kontra beogradskih crveno-belih oklopnika. Mihal Daniel je fantastično povukao pak, ušao u trećinu Vojvodine i prosledio pločicu Rusu Vjačeslavu Čegrincevu koji odličnim udarcem trese mrežu gostiju za 5:2. Imala je Vojvodina još prilika do kraja ovog perioda, kao i Zvezda sa druge strane, ali mreže su mirovale.

I poslednji period doneo je uzbudljiv hokej sa dosta prilika na obe strane, samo što su ovaj put mreže mirovale do pred sam kraj utakmice. A onda su u poslednje dve i po minute crveno-beli oklopnici smestili četiri puta pak u mrežu Vojvodine. Prvo su Džordž Tarakan i Marko Dragović započeli akciju koju je dovršio Dušan Janković za 6:2, da bi samo 50-ak sekundi kasnije Marko Brkušanin proigrao Roberta Sabadoša za 7:2. Za sledeći gol Zvezdi je trebalo svega 43 sekunde. Vjačeslav Čegrincev i Andrej Cvik započinju akciju, a Robert Sabadoš svojim trećim pogotkom donosi vodstvo od 8:2. I onda na samo 6 sekundi pred kraj meča, egzekutor je još jednom Robert Sabadoš. Ovaj put asistirao mu je Vjačeslav Čegrincev za konačnih 9:2

Crvena zvezda: Mitić, Ranković, Anić, Brkušanin, Čegrincev, Daniel, Janković, Kasicki, Mašić, Mlađenović, Novaković, Podunavac, Popović, Ristić, Sabadoš, Španjević, Tarakan, Zuev, Cvik.

Komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama