Кошарка Кошарка/Вести

Саопштење КК Црвена звезда

Kosarka Euroleague season 2019/2020 Crvena Zvezda v Valencia Basket from left Michael Ojo Filip Covic Mouhammad Faye Ognjen Dobric Beograd, 28.11.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

После победе над Олимпијакосом Црвена звезда је изнела свој став који се тиче односа дела публике према Филипу Човићу и Џејмсу Гисту.

– Клуб овом приликом жели да се захвали „делијама“ на великој подршци и великом делу публике који су бодрили наш тим током целе утакмице, и када није ишло, и када су кошаркаши Црвене звезде направили велики преокрет. И дошли до велике победе. Међутим, велику мрљу на ову победу бацило је одвратно понашање неколико организованих мањих група појединаца који су звиждали појединим играчима нашег тима, Филипу Човићу и Џејмсу Гисту.

Овом приликом као клуб најоштрије осуђујемо понашање инструираних и организованих мањих група појединаца који очигледно сматрају да су изнад клуба и који константно стварају негативну атмосферу на нашим утакмицама, звижде појединим играчима који својим понашањем ничим нису изазвали нити заслужују такву реакцију. Већ недељама указујемо да су ти појединци организовани, зна се и од кога и за кога, са циљем да руше клуб, шире дефетизам и дезинформације, сакривајући се иза некакве наводне жеље да помогну Црвеној звезди. Ти и резултате таквих смо видели пре 2011. када се Црвена звезда готово угасила. Неки од њих, сада воде поједине портале и медије. Резултат свега је „атмосфера“ у којој је створен огроман притисак на играче Црвене звезде, у којој се звижди и иронично аплаудира „својим“ играчима???

Сада је већ постало очигледно да то раде организоване убачене групе, прво оне којима је интерес из неких других табора да сруше овакву Црвену звезду, али ту има и оних „лојалних Звездаша“ који не могу да истрпе „године Црвене звезде“ и чине све да сруше клуб који је успео да се врати на место које заслужује након година у којима је био девастиран и сведен на ниво пуког епизодисте. Ово што се дешава данас је само финале медијске кампање у појединим медијима, за које се добро зна чију „мрежу“ представљају и за чије интересе раде. Зато позивамо све добронамерне Звездаше да на такве провокације за које имамо све податке, и које ћемо презентирати јавности ускоро, не наседају, већ да таквим појединцима ускрате могућност да буду у хали, дестабилизују клуб на овај начин стварајући атмосферу који представља срамоту свих нас. Ова епизода само представља врхунац давно замишљеног плана да се коначно и неповратно дестабилизује клуб. Углавном су „анонимни“. Међутим, ако мисле да су анонимни, погрешили су.

КК Црвена звезда обавештава јавност да у таквим условима и „амбијенту“ који вештачки стварају организовани појединци више неће играти утакмице. Јер је практично немогуће у таквој атмосфери да могу да се добијају утакмице, а посебно не овакве тешке, и са ривалима који су највећег европског квалитета. То је и заједнички став целокупног играчког кадра и стручног штаба КК Црвена звезда, који ће се тим поводом обратити јавности у наредним данима и образложити свој став око незабележене ситуације на коју се о кратко осврнуо и капитен Бранко Лазић и саопштио медијима након утакмице.

Коначно наша дужност као озбиљног клуба је да саопштимо и ово – Од 2011 године, па до данас, ко ће бити у тиму, ко ће и колико играти, је искључиво одлука тренера и стручног штаба. То је њихов посао за који су плаћени. Међутим, добро осмишљена мрежа и кампања разних лимарских радионица и јутјуб емисија у коју се укључују доказани мрзитељи Звезде (чије ћемо податке такође објавити) се труди свим силама да „објасни“ јавности да је истина другачија? Међутим, објашњење је једноставно – ово је дуго и добро замишљена стратегија за рушење Црвене звезде. Када већ у претходним годинама нису прошле приче о „банкоматима“ и мезимчету ове државе, финансијском исцрпљивању, изношењу разних неистина о раду нашег клуба. И углавном долазе од „лажне опозиције“ и оних који су наводно добијајући мање, увек имали више?

Коначно, КК Црвена звезда мтс увек је истицао да сваки појединац куповином своје карте помаже лакшем раду и функционисању клуба. Међутим, тиме што је неко купио карту, не значи да је купио и право да вређа и лечи фрустрације над играчима клуба који подржава, јер ни играчи, ни стручни штаб, ни управа нису нечији џак за ударање. Већ део система који је у томе што ради најбољи на ови просторима већ годинама уназад. Такви који би да лече своје незадовољство, нису ни навијачи ни симпатизери! Прави назив за њих из пристојности нећемо изговорити.

Скочи на траку са алаткама