Fudbal Fudbal/Vesti

Dejan Stanković je novi trener Crvene zvezde

Danas je u  Medija centru stadiona „Rajko Mitić“ u novog trenera Crvene zvezde promovisan prosavljeni fudbaler i bivši kapiten našeg kluba- Dejan Stanković. Ugovor je potpisan na dve i po godine.

 

Naš novi šef stručnog štaba se, pre svega, zahvalio svom prethodniku Vladanu Milojeviću, na svemu što je uradio za klub.

– Zahvaljujem se klubu, legendama i navijačima što sam ponovo ovde. Zvezda me je pre 22 godine poslala u misiju, a sada se vraćam kući da nasledim velikog gospodina, veliko ime i velikog zvezdaša- Vladan Milojevića. Videli ste sliku nas dvojice. Bavio sam se fudbalom dugo, ali nigde nisam video da trener koji ide, dočeka naslednika sa osmehom. Kažete da nemam iskustva, ali ja sam u ta dva sata toiko korisnih stvara čuo o trenerskom poslu da ću ih zapamtiti za ceo život. Hvala Miloje, utabao si stazu kojom ću proći. Mogao si da ostaneš do juna, ali ti voliš Zvezdu previše. Otišao si kao pobednik i dao si mi šansu da u narednih šest meseca sa mojim klubom napravim pobednički tim sa duhom, voljom i željom – rekao je Stanković u dahu i nastavio:

– Hvala mojoj porodici, bez njihove podrške ništa ne bih napravio. Osmeh sa kojim su me ispratili u Beograd, sve govori. Hvala i mojim trenerima koji stoje iza mene. Mnogo sam naučio od mojih mentora. Hvala onima koji veruju ili ne veruju. Pokazaću radom i zalaganjem da sam zasluženo došao u veliki klub. Želim pobede i boriću se kao lav za njih.

Osvrnuo se Stanković i na stručni štab sa kojim će sarađivati tokom boravka u Crvenoj zvezdi.

– Okupio sam mnogo gladne ljude oko sebe i to je prava stvar. Željni su uspeha i dokazivanja. Imaju volju i želju da sa mnom vode Zvezdu napred. Moji pomoćnici biće Nebojša Milošević, Nenad Milijaš, Miloš Milojević i Dušan Gašić. Još uvek radimo na kondicionom treneru, a za koji dan ću i to znati. Čeka nas ogroman posao. Jedva čekam da ih vidim, da uradim prvi trening, sastanak i izađem na stadion. Kad sve to prođe, onda ću u miru da vodim klub.

Govorio je Stanković i o velikim trenerskim imenima sa kojima je sarađivao tokom karijere.

– Imamo grupu na jednoj društvenoj mreži gde komunicira generacija Intera sa kojom sam osvojio Ligu šampiona. Murinjo nije mogao da veruje, upitao me je u šali- Zar ti? Pričao sam i sa Mihajlovićem. Dosta toga treba da se nauči, ali uz njihovu pomoć, sve je lakše. “Uzeću” strpljenje od Sven Gorana Eriksena, od Manćinija rad na terenu, od Murinja karakter i od Mihe istrajnost i ne odustajanje. Poželeli su mi mnogo sreće, ali moram da kažem, saveti mnogo znače, ali ja sam taj koji donosi odluke. Pričao sam da trenerski posao nije za mene, ali nije bitno šta sam rekao juče, već šta ću da kažem sutra. Imam motive zbog kojih sam se sklanjao od trenerskog posla. Vezan sam za porodicu, a ako si trener, onda si ceo dan u fudbalu. Meni porodica mnogo znači, a sve to vuče obaveze. Ubeđivao sam samog sebe da neću da budem trener, a ispostavilo se da me to čeka iza ćoška.

Nije mogao Stanković da sakrije emocije zbog povratka kući.

– Neko ko je odrastao u Crvenoj zvezdi zna težinu grba i izlaska na stadion ispred najboljih navijača na svetu. Emocije idu na stranu, moramo da gledamo realnost. One moraju da me vode napred i daju mi motiv, ali realno ću razmišljati na terenu. Sećam se kako sam se osećao kad sam debitovao protiv, današnjeg generalnog direktora Crvene zvezde- Zvezdana Terzića, kada smo igrali protiv OFK Beograda. Kod  mene će biti prostora za mlade igrače, ima tu mnogo kvaliteta, što u našem razvojnom timu Grafičaru, što u našoj Omladinskoj školi – podvukao je Stanković i izazvao gromoglasne aplauze u Medija centru stadiona “Rajko Mitić”.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama