Košarka Košarka/Vesti

Marko Jagodić Kuridža u Crvenoj zvezdi

Dosadašnji krilni centar Primorske iz Kopra i jedan od najkorisnijih igrača ABA lige Marko Jagodić Kuridža novi je igrač Crvene zvezde mts!

32-godišnji srpski košarkaš prošao je u četvrtak lekarske preglede i potpisao ugovor do kraja takmičarske sezone 2020/2021.

Visok je 205 centimetara i težak 105 kilograma,rođen je 15.maja 1987.godine u Zadru, a samo nekoliko godina kasnije preselio se sa porodicom u Požegu.Košarkašku karijeru započeo je u ekipi Spartaka iz Subotice, igrao je i za ekipe Novog Sada Borca iz Banja Luke, Cibone, češkog Nimburka, belgijskog Ostendea i konačno Primorske iz Kopra. U redovima jednog od najprijatnijih iznenađenja ABA lige bio je najkorisniji igrač sa prosečnim učinkom od skoro 14 poena, 8 skokova i 3 asistencije po utakmici.

Sa ekipama Cibone, Nimburka, Ostendea i Primorske osvajao je titule prvaka nacionalnih šampionata, a sa ekipom Cibone 2014. godine osvojio je i ABA ligu.

Dolaskom Marka Jagodića Kuridže Crvena zvezda je dobila izuzetno borbenog, pouzdanog i iskusnog igrača koji svojom igrom treba da donese novu energiju i čvrstinu u reketu.

„Velika čast za mene, kada je stigao poziv Crvene zvezde nije bilo razmišljanja. Veliki klub i veliki izazov. Nemam puno vremena za uklapanje i uigravanje, zato moram da iskoristim svaki trening kako bi se što pre uključio u rad tima. Moje je da radim naporno , da treniram i da opravdam poverenje Crvene zvezde“ rekao je novi krini centar Crvene zvezde koji će se ekipi na treninzima priključiti u četvrtak uveče, odmah pošto ekipa bude pristigla iz Rusije.

U dresu Crvene zvezde sa brojem 21 na leđima, debitovaće narednog ponedeljka protiv Primorske, ekipe za koju je nastupao prethodnih godinu i po dana, i u čijem je dresu na poslednjoj utakmici pre dolaska među crveno-bele ubacio je 20 poena uz 12 skokova.

Marko, dobro došao u Crvenu zvezdu.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama