Кошарка Кошарка/Вести

Марко Јагодић Куриџа у Црвеној звезди

Досадашњи крилни центар Приморске из Копра и један од најкориснијих играча АБА лиге Марко Јагодић Куриџа нови је играч Црвене звезде мтс!

32-годишњи српски кошаркаш прошао је у четвртак лекарске прегледе и потписао уговор до краја такмичарске сезоне 2020/2021.

Висок је 205 центиметара и тежак 105 килограма,рођен је 15.маја 1987.године у Задру, а само неколико година касније преселио се са породицом у Пожегу.Кошаркашку каријеру започео је у екипи Спартака из Суботице, играо је и за екипе Новог Сада Борца из Бања Луке, Цибоне, чешког Нимбурка, белгијског Остендеа и коначно Приморске из Копра. У редовима једног од најпријатнијих изненађења АБА лиге био је најкориснији играч са просечним учинком од скоро 14 поена, 8 скокова и 3 асистенције по утакмици.

Са екипама Цибоне, Нимбурка, Остендеа и Приморске освајао је титуле првака националних шампионата, а са екипом Цибоне 2014. године освојио је и АБА лигу.

Доласком Марка Јагодића Куриџе Црвена звезда је добила изузетно борбеног, поузданог и искусног играча који својом игром треба да донесе нову енергију и чврстину у рекету.

„Велика част за мене, када је стигао позив Црвене звезде није било размишљања. Велики клуб и велики изазов. Немам пуно времена за уклапање и уигравање, зато морам да искористим сваки тренинг како би се што пре укључио у рад тима. Моје је да радим напорно , да тренирам и да оправдам поверење Црвене звезде“ рекао је нови крини центар Црвене звезде који ће се екипи на тренинзима прикључити у четвртак увече, одмах пошто екипа буде пристигла из Русије.

У дресу Црвене звезде са бројем 21 на леђима, дебитоваће наредног понедељка против Приморске, екипе за коју је наступао претходних годину и по дана, и у чијем је дресу на последњој утакмици пре доласка међу црвено-беле убацио је 20 поена уз 12 скокова.

Марко, добро дошао у Црвену звезду.

Скочи на траку са алаткама