Хокеј Хокеј/Извештаји

Сарадња са Кјуб дивелопмент тимом наставља се у Чикагу

Прошлог викенда, у склопу сарадње са Кјубе дивелопмент тимом, у Београду и Суботици органзоване су утакмице између Кјубе дивелопмент тима, СКХЛ Црвена звезда и ХК Спартак. У три дана хокеја, млади хокејаши су имали прилику да одиграју три утакмице, али пре свега да се упознају, спријатеље и поделе хокејашка знања.

Том приликом, бивши Спортски директор Црвене звезде, а сада један од оних који је и учинио да се остваре контакти и да дође до ове сарадње, Ненад Раковић, рекао је за наш портал:

“Кјубе дивелопмент тим је селект тим из Чикага, састављен од играча из Америке, Канаде, Словачке и Србије. Кјубе тим наступа у северноамеричкој лиги ОРХЛ, која је јединствена по томе што дозвољава и иностараним играчима да наступају.

Први наступ Кјубе дивелопмент тима био је у септембру у Лондону (Канада) кад су за тим наступали играчи из Црвене звезде и НС Старса. На следећем турниру у Торонту, екипу су појачали дечаци из Словачке, док је на турнеји по Србији екипа први пут била састављена од играча из Америке, Канаде, Словачке и Србије.

Цео пројекат се одржава под покровитељством ААУ (америчка атлетска унија) која је најстарија спортска организација у Америци, са преко 700 хиљада регистрованих спортиста у 42 различита спорта.

У складу са њиховим пројектом “Спортс фор ал, форевер”, нашој деци је омогућено да наступају и у лигама северне Америке”.

Следећи корак у сарадњи Кјубе тима и наших младих хокејаша ће бити у фебруару, када ће имати прилику да у Чикагу проведу 15 дана, током којих ће тренирати са домаћинима, а поред тога ће и похађати америчку школу.

За крај, Раковић је додао:

“Велику захвалност за реализацију овог пројекта дугујемо господину Томасу Крилу и његовом сину Томију који су, поред великог труда, уложили и своја финансијска средства да би се овај пројекат реализовао”.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама