Hokej Hokej/Izveštaji

Saradnja sa Kjub divelopment timom nastavlja se u Čikagu

Prošlog vikenda, u sklopu saradnje sa Kjube divelopment timom, u Beogradu i Subotici organzovane su utakmice između Kjube divelopment tima, SKHL Crvena zvezda i HK Spartak. U tri dana hokeja, mladi hokejaši su imali priliku da odigraju tri utakmice, ali pre svega da se upoznaju, sprijatelje i podele hokejaška znanja.

Tom prilikom, bivši Sportski direktor Crvene zvezde, a sada jedan od onih koji je i učinio da se ostvare kontakti i da dođe do ove saradnje, Nenad Raković, rekao je za naš portal:

“Kjube divelopment tim je selekt tim iz Čikaga, sastavljen od igrača iz Amerike, Kanade, Slovačke i Srbije. Kjube tim nastupa u severnoameričkoj ligi ORHL, koja je jedinstvena po tome što dozvoljava i inostaranim igračima da nastupaju.

Prvi nastup Kjube divelopment tima bio je u septembru u Londonu (Kanada) kad su za tim nastupali igrači iz Crvene zvezde i NS Starsa. Na sledećem turniru u Torontu, ekipu su pojačali dečaci iz Slovačke, dok je na turneji po Srbiji ekipa prvi put bila sastavljena od igrača iz Amerike, Kanade, Slovačke i Srbije.

Ceo projekat se održava pod pokroviteljstvom AAU (američka atletska unija) koja je najstarija sportska organizacija u Americi, sa preko 700 hiljada registrovanih sportista u 42 različita sporta.

U skladu sa njihovim projektom “Sports for al, forever”, našoj deci je omogućeno da nastupaju i u ligama severne Amerike”.

Sledeći korak u saradnji Kjube tima i naših mladih hokejaša će biti u februaru, kada će imati priliku da u Čikagu provedu 15 dana, tokom kojih će trenirati sa domaćinima, a pored toga će i pohađati američku školu.

Za kraj, Raković je dodao:

“Veliku zahvalnost za realizaciju ovog projekta dugujemo gospodinu Tomasu Krilu i njegovom sinu Tomiju koji su, pored velikog truda, uložili i svoja finansijska sredstva da bi se ovaj projekat realizovao”.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama