Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda savladala Čuku za kraj jesenjeg dela

FK Crvena zvezda
Crvena zvezda je pobedila Čukarički 3:1 (1:1) na stadionu „Rajko Mitić“ u odloženom meču šestog kola Superlige Srbije i na zimsku pauzu otišla sa 11 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca. U dinamičnoj utakmici u overi jesenje titule golove za naš tim su postigli Nemanja Milunović i Milan Pavkov.

 

Crvena zvezda – Čukarički 3:1 (1:1)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Gledalaca: 10.151.

Sudija: Lazar Lukić (Beograd).

Strelci: Milunović u 2, Pavkov u 72. i Vukanović u 88. za Crvenu zvezdu, a Stojanović u 23. minutu za Čukarički.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov, Milunović, Gajić, Petrović (od 66. Pavkov), Vulić, Ben, Marin (od 43. Vukanović), Garsija, Boaći (od 80. Degenek).

Rezerve: Vasiljević, Degenek, Pavkov, Simić, Jevtović, Vukanović, Krstović.

Čukarički: Petrović, Veličković, Šapić, Ostojić, Kamenović, Kovač, Stojanović, Kajević (od 82. Nikčević), Vidosavljević (od 62. Docić), Nđaje (od 89. Lukić), Tedić.

Rezerve: Belić, Docić, Mićin, Puškarić, Đorđević, Nikčević, Lukić.

Žuti kartoni: Milunović, Gajić (Crvena zvezda), Kamenović, Stojanović (Čukarički).

Crvena zvezda pobednički je završila jesenji deo, trijumfom nad Čukaričkim od 3:1 (1:1) na zimsku pauzu je otišla sa 11 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Partizan. Talentovani tim sa Banovog Brda držao se dobro u prvom delu, ali nije izdržao silovite napade našeg tima u nastavku pa je tako na lep način krunisana još jedan uspešna jesen, dominantnim osvajanjem jesenje titule.

Odlično je naš tim ušao u meč i poveo već u 101. sekundi. Posle kornera Bena, lopta se odbila na levoj strani do Marka Gobeljića koji je kao rukom uposlio Nemanju Milunovića a naš štoper je sa pet metara glavom sproveo loptu u mrežu! Čukarički je na stadion “Rajko Mitić” došao da se nadigrava, da opravda visoku poziciju na tabeli a brzo primljeni gol primorao ih je da igraju otvoreno, s tim da je imponovalo to što ih rezultatski minus nije poklebao. Imali su gosti sa Banovog Brda nekoliko solidnih napada bez konkretne završnice, a u 23. minutu stigli su do neočekivanog izjednačenja golom sa 50 metara! Luka Stojanović je iskoristio što je naš golman Milan Borjan stajao na 20 metara od gola, odlučio se neočekivano da uputi loptu ka mreži sa centra. Let lopte bio je idealan tako da Borjan nije uspeo da je stigne. Navijači našeg tima odmah su dali podršku golmanu, orilo se “Milan Borjan” skoro dva minuta…

Naš tim je pojačao pritisak, ali sve do 38. minuta nije stvorio zicer pored čvrstog dvojnog bloka gostiju. Mateo Garsija je sjajno prošao od centra, uposlio je odlično Ričmonda Boaćija koje se driblingom oslobodio golmana i Ostojića ali se okliznuo i u padu šutirao sa 11 metara pored gola. Nedugo zatim je I Marko Marin pokušao da asistira Benu ali se pritom i povredio pa je morao da izađe iz igre. Pritiskao je naš tim ali nije uspeo da stigne do prednosti pored veoma dobre i energične odbrane Čukaričkog.

Ofanzivno na obe strane igralo se i nastavku. Pokušao je Milan Gajić sa 20 metara ali je Petrović bio na mestu, pa u 57. Sa 16 I Mateo Garsija. Pokašavao je naš tim preko krila da razvuče zgusnutu odbranu, vršio veliki pritisak. Pokuša je Nemanja Milunović glavom ali je Petrović dobro intervenisao. Trener našeg tima Vladan Milojević sve karte bacio je na napad uvođenjem Milana Pavkova, a sudija Lazar Lukić propustio je dosudi faul na ivici šesnaesterca nad Boaćijem koji je bio grubo fauliran. Totalna ofaziva urodila je plodom u 72. Minute. Brzu akciju I dobar centaršut Marka Gobeljića sa leve strane Milan Pavkov je glavom sproveo u mrežu, na veliko zadovoljstvo preko 10.000 navijača. Miloš Vulić je u 76. minutu izveo je pravu bravura, od centra nanizao nekoliko proitivničkig igrača ali nije uspeo da prebaci i golmana gostiju. Šteta jer bi navijači videli još jedan sjajan pogodak. Tražio je naš tim i treći gol, a on je stigao posle zaista sjajne akcije po desnoj strani, pete Pavkova, asistencije Gobeljića i odlične realizacije Alekse Vukanovića. Orilo se “šampioni”, naš tim je zaslužio ovacije Delija posle još jedne veoma uspešne jeseni.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama