Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда савладала Чуку за крај јесењег дела

ФК Црвена звезда
Црвена звезда је победила Чукарички 3:1 (1:1) на стадиону „Рајко Митић“ у одложеном мечу шестог кола Суперлиге Србије и на зимску паузу отишла са 11 бодова предности у односу на првог пратиоца. У динамичној утакмици у овери јесење титуле голове за наш тим су постигли Немања Милуновић и Милан Павков.

 

Црвена звезда – Чукарички 3:1 (1:1)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 10.151.

Судија: Лазар Лукић (Београд).

Стрелци: Милуновић у 2, Павков у 72. и Вукановић у 88. за Црвену звезду, а Стојановић у 23. минуту за Чукарички.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Панков, Милуновић, Гајић, Петровић (од 66. Павков), Вулић, Бен, Марин (од 43. Вукановић), Гарсија, Боаћи (од 80. Дегенек).

Резерве: Васиљевић, Дегенек, Павков, Симић, Јевтовић, Вукановић, Крстовић.

Чукарички: Петровић, Величковић, Шапић, Остојић, Каменовић, Ковач, Стојановић, Кајевић (од 82. Никчевић), Видосављевић (од 62. Доцић), Нђаје (од 89. Лукић), Тедић.

Резерве: Белић, Доцић, Мићин, Пушкарић, Ђорђевић, Никчевић, Лукић.

Жути картони: Милуновић, Гајић (Црвена звезда), Каменовић, Стојановић (Чукарички).

Црвена звезда победнички је завршила јесењи део, тријумфом над Чукаричким од 3:1 (1:1) на зимску паузу је отишла са 11 бодова предности у односу на првог пратиоца Партизан. Талентовани тим са Бановог Брда држао се добро у првом делу, али није издржао силовите нападе нашег тима у наставку па је тако на леп начин крунисана још један успешна јесен, доминантним освајањем јесење титуле.

Одлично је наш тим ушао у меч и повео већ у 101. секунди. После корнера Бена, лопта се одбила на левој страни до Марка Гобељића који је као руком упослио Немању Милуновића а наш штопер је са пет метара главом спровео лопту у мрежу! Чукарички је на стадион “Рајко Митић” дошао да се надиграва, да оправда високу позицију на табели а брзо примљени гол приморао их је да играју отворено, с тим да је импоновало то што их резултатски минус није поклебао. Имали су гости са Бановог Брда неколико солидних напада без конкретне завршнице, а у 23. минуту стигли су до неочекиваног изједначења голом са 50 метара! Лука Стојановић је искористио што је наш голман Милан Борјан стајао на 20 метара од гола, одлучио се неочекивано да упути лопту ка мрежи са центра. Лет лопте био је идеалан тако да Борјан није успео да је стигне. Навијачи нашег тима одмах су дали подршку голману, орило се “Милан Борјан” скоро два минута…

Наш тим је појачао притисак, али све до 38. минута није створио зицер поред чврстог двојног блока гостију. Матео Гарсија је сјајно прошао од центра, упослио је одлично Ричмонда Боаћија које се дриблингом ослободио голмана и Остојића али се оклизнуо и у паду шутирао са 11 метара поред гола. Недуго затим је И Марко Марин покушао да асистира Бену али се притом и повредио па је морао да изађе из игре. Притискао је наш тим али није успео да стигне до предности поред веома добре и енергичне одбране Чукаричког.

Офанзивно на обе стране играло се и наставку. Покушао је Милан Гајић са 20 метара али је Петровић био на месту, па у 57. Са 16 И Матео Гарсија. Покашавао је наш тим преко крила да развуче згуснуту одбрану, вршио велики притисак. Покуша је Немања Милуновић главом али је Петровић добро интервенисао. Тренер нашег тима Владан Милојевић све карте бацио је на напад увођењем Милана Павкова, а судија Лазар Лукић пропустио је досуди фаул на ивици шеснаестерца над Боаћијем који је био грубо фаулиран. Тотална офазива уродила је плодом у 72. Минуте. Брзу акцију И добар центаршут Марка Гобељића са леве стране Милан Павков је главом спровео у мрежу, на велико задовољство преко 10.000 навијача. Милош Вулић је у 76. минуту извео је праву бравура, од центра нанизао неколико проитивничкиг играча али није успео да пребаци и голмана гостију. Штета јер би навијачи видели још један сјајан погодак. Тражио је наш тим и трећи гол, а он је стигао после заиста сјајне акције по десној страни, пете Павкова, асистенције Гобељића и одличне реализације Алексе Вукановића. Орило се “шампиони”, наш тим је заслужио овације Делија после још једне веома успешне јесени.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама