Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Evropsko proleće za fenomenalne omladince

FK Crvena zvezda (omladinci)
Omladinci Crvene zvezde odigrali su još jednu fantastičnu evropsku utakmicu i savladali grčki Olimpijakos rezultatom 1:0. Proleće Zvezdinim biserima doneo je Andrija Radulović golom u 41. minutu meča, čime su naši omladinci još jednom pokazali da je crveno-bela budućnost blistava. Naši juniori će 16. decembra znati ime rivala u baražu. 

 

Olimpijakos –  Crvena zvezda 0:1 (0:1)

Stadion: Trening centar FK Olimpijakos.

Sudija: Kžištof Jakubik (Poljska).

Strelci: Radulović u 41. minutu.

Olimpijakos: Colakis, Keramidas (od 68. Celios), Gocamanidis, Bulari, Martinis, Cavos, Belić (od 61. Neofitidis), Fekas (od 81. Voilis), Liacos (od 81. Entotis), Kacavakis (od 68. Surlis), Nikolis.

Rezerve: Stournaras, Celios, Voilis, Aslanidis, Neofitidis, Surlis, Entotis.

Crvena zvezda: Katić, Mitrović, Blagojević, Matić (od 83. Ilić), A. Lukić, Milikić, Pantović, Novaković, Burmaz (od 88. Lazetić), Radulović (od 83. Piplica), Babić (od 90. Pešović).

Rezerve: O. Lukić, Pešović, Ilić, Savić, Dedijer, Piplica, Lazetić.

Žuti kartoni: Belić, Liacos, Nikolis (Olimpijakos), Lukić (Crvena zvezda).

Dobra vest pre samog početka utakmice dočekala je Slavoljuba Đorđevića, a to je da je povreda tetive Mitrovića sanirana, te da će mladi bek zaigrati na današnjem meču.

Već na startu susreta, dva duela na sredini terena dobili su Pantović i Matić, čime se moglo videti da su naši omladinci ušli sa velikom željom za nadigravanje u meč. Oprobao je upravo Pantović udarac u 16. minutu, u momentima kada je utakmica ušla u nešto mirniji tok, ali lopta je otišla pored gola. Potom je usledila kombinacija Matića i Burmaza, ali i presečen pas u prostor od strane defanzivaca domaćih.

Pokušavali su naši omladinci da igrom kroz sredinu i pasovima između štopera Olimpijakosa pronađu Burmaza, a odličnom intervencijom na drugoj strani istakao se Katić. Šutirao je Liacos u 24. minutu, ali je naš čuvar mreže bio koncentrisan i zaustavio udarac. Usledila su nakon toga dva opasna napada za naš tim preko Radulovića koji je delovao iza Burmaza. Upravo njega je tražio u prvom navratu, dok je u drugom ciljan bio Pantović, ali domaći nisu dozvolili da lopta stigne do naših najisturenijih fudbalera.

Naterao je na aplauz sve prisutne na meču Miloš Pantović kada je sjajnom minijaturom na sredini terena u 37. minutu, petom nadmudrio Kacavakisa i proturio mu loptu kroz noge. Isplatila se inicijativa naših fudbalera u 41. minutu. Uputio je Blagojević dijagonalu u napad, ona je zbunila sve defanzivce Olimpijakosa, što je iskoristio Radulović i preciznim udarcem u dalji ugao, slično kao i protiv Totenhema u Beogradu, doveo Zvezdu do prednosti. U poslednjim trenucima prvog poluvremena, vođstvo našeg tima mogao je da udvostruči Babić, ali je Colakis uz velike napore poslao loptu u korner.

Kombinaciju Burmaza i Radulovića u 50. minutu, osujetio je pravovremenim istrčavanjem Colakis koji se našao ispred strelca prvog pogotka i pokupio loptu. Zatresla se prečka našeg gola kada je Liacos iskosa sa leve strane šutrao u 53. minutu meča. Motivisalo je to beogradske crveno-bele, a ponajviše Babića koji je zadavao dosta muka desnoj strani odbrane Olimpijakosa. Pokazalo se potom u dva navrata da je kombinacija Radulović-Lukić kada naš tim ima prekid vrlo opasna. Oba udarca našeg defanzivca otišla su pored gola, ali su predstavljala veliku opasnost po gol Colakisa.

Prava opsada gola domaćih i želja našeg tima da dođe do još jednog pogotka viđena je u 69. minutu. Pantović je oduzeo loptu defanzivcima Olimpijakosa, potom uposlio Burmaza koji mu je vratio loptu, ali udarac našeg krilnog napadača zaustavlja Colakis. Lopta se potom odbila do Babića koji iz voleja sa desetak metara šutira tik pored stative. Želeli su domaći da poravnaju rezultat preko raspoloženog Liacosa, ali je njegov udarac u 80. minutu požrtvovano izblokirao Blagojević. Uvođenjem Piplice, Ilića, Lazetića i Pešovića, mirno su priveli kraju utakmicu naši omladinci i osvojili nova tri boda u okviru najelitnijeg juniorskog takmičenja u Evropi.

Crvena zvezda je ovim trijumfom završila na drugom mestu grupe B i obezbedila baraž za nastavak takmičenja Lige šampiona za mlade. Potencijalni protivnici našeg tima za taj meč su: Šerif Tiraspolj (Moldavija), Saragosa (Španija), Midtjiland (Danska), Derbi Kaunti (Engleska), Porto (Portugal), Dinamo Kijev (Ukrajina), Rendžers (Škotska) i Ren (Francuska). Ime narednog rivala biće poznato 16. decembra. 

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama