Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе Фудбал/Омладински погон

Европско пролеће за феноменалне омладинце

ФК Црвена звезда (омладинци)
Омладинци Црвене звезде одиграли су још једну фантастичну европску утакмицу и савладали грчки Олимпијакос резултатом 1:0. Пролеће Звездиним бисерима донео је Андрија Радуловић голом у 41. минуту меча, чиме су наши омладинци још једном показали да је црвено-бела будућност блистава. Наши јуниори ће 16. децембра знати име ривала у баражу. 

 

Олимпијакос –  Црвена звезда 0:1 (0:1)

Стадион: Тренинг центар ФК Олимпијакос.

Судија: Кжиштоф Јакубик (Пољска).

Стрелци: Радуловић у 41. минуту.

Олимпијакос: Цолакис, Керамидас (од 68. Целиос), Гоцаманидис, Булари, Мартинис, Цавос, Белић (од 61. Неофитидис), Фекас (од 81. Воилис), Лиацос (од 81. Ентотис), Кацавакис (од 68. Сурлис), Николис.

Резерве: Стоурнарас, Целиос, Воилис, Асланидис, Неофитидис, Сурлис, Ентотис.

Црвена звезда: Катић, Митровић, Благојевић, Матић (од 83. Илић), А. Лукић, Миликић, Пантовић, Новаковић, Бурмаз (од 88. Лазетић), Радуловић (од 83. Пиплица), Бабић (од 90. Пешовић).

Резерве: О. Лукић, Пешовић, Илић, Савић, Дедијер, Пиплица, Лазетић.

Жути картони: Белић, Лиацос, Николис (Олимпијакос), Лукић (Црвена звезда).

Добра вест пре самог почетка утакмице дочекала је Славољуба Ђорђевића, а то је да је повреда тетиве Митровића санирана, те да ће млади бек заиграти на данашњем мечу.

Већ на старту сусрета, два дуела на средини терена добили су Пантовић и Матић, чиме се могло видети да су наши омладинци ушли са великом жељом за надигравање у меч. Опробао је управо Пантовић ударац у 16. минуту, у моментима када је утакмица ушла у нешто мирнији ток, али лопта је отишла поред гола. Потом је уследила комбинација Матића и Бурмаза, али и пресечен пас у простор од стране дефанзиваца домаћих.

Покушавали су наши омладинци да игром кроз средину и пасовима између штопера Олимпијакоса пронађу Бурмаза, а одличном интервенцијом на другој страни истакао се Катић. Шутирао је Лиацос у 24. минуту, али је наш чувар мреже био концентрисан и зауставио ударац. Уследила су након тога два опасна напада за наш тим преко Радуловића који је деловао иза Бурмаза. Управо њега је тражио у првом наврату, док је у другом циљан био Пантовић, али домаћи нису дозволили да лопта стигне до наших најистуренијих фудбалера.

Натерао је на аплауз све присутне на мечу Милош Пантовић када је сјајном минијатуром на средини терена у 37. минуту, петом надмудрио Кацавакиса и протурио му лопту кроз ноге. Исплатила се иницијатива наших фудбалера у 41. минуту. Упутио је Благојевић дијагоналу у напад, она је збунила све дефанзивце Олимпијакоса, што је искористио Радуловић и прецизним ударцем у даљи угао, слично као и против Тотенхема у Београду, довео Звезду до предности. У последњим тренуцима првог полувремена, вођство нашег тима могао је да удвостручи Бабић, али је Цолакис уз велике напоре послао лопту у корнер.

Комбинацију Бурмаза и Радуловића у 50. минуту, осујетио је правовременим истрчавањем Цолакис који се нашао испред стрелца првог поготка и покупио лопту. Затресла се пречка нашег гола када је Лиацос искоса са леве стране шутрао у 53. минуту меча. Мотивисало је то београдске црвено-беле, а понајвише Бабића који је задавао доста мука десној страни одбране Олимпијакоса. Показало се потом у два наврата да је комбинација Радуловић-Лукић када наш тим има прекид врло опасна. Оба ударца нашег дефанзивца отишла су поред гола, али су представљала велику опасност по гол Цолакиса.

Права опсада гола домаћих и жеља нашег тима да дође до још једног поготка виђена је у 69. минуту. Пантовић је одузео лопту дефанзивцима Олимпијакоса, потом упослио Бурмаза који му је вратио лопту, али ударац нашег крилног нападача зауставља Цолакис. Лопта се потом одбила до Бабића који из волеја са десетак метара шутира тик поред стативе. Желели су домаћи да поравнају резултат преко расположеног Лиацоса, али је његов ударац у 80. минуту пожртвовано изблокирао Благојевић. Увођењем Пиплице, Илића, Лазетића и Пешовића, мирно су привели крају утакмицу наши омладинци и освојили нова три бода у оквиру најелитнијег јуниорског такмичења у Европи.

Црвена звезда је овим тријумфом завршила на другом месту групе Б и обезбедила бараж за наставак такмичења Лиге шампиона за младе. Потенцијални противници нашег тима за тај меч су: Шериф Тираспољ (Молдавија), Сарагоса (Шпанија), Мидтјиланд (Данска), Дерби Каунти (Енглеска), Порто (Португал), Динамо Кијев (Украјина), Ренџерс (Шкотска) и Рен (Француска). Име наредног ривала биће познато 16. децембра. 

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама