Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda još jednom slavila u Ljubljani

Crvena zvezda je opet pokazala da može kada hoće. Nakon što su juče pobedili Slaviju rezultatom 6:2, danas su protiv istog protivnika odigrali jednu utakmicu punu tenzija, ali su pokazali karakter i zasluženo slavili. Valja napomenuti da je Slavija imala u sastavu pet igrača Olimpije iz AHL lige, ali da im ni to nije pomoglo protiv raspoložene Zvezde.

HK Slavija junior – SKHL Crvena zvezda 3:5 (0:1, 2:1, 1:3)

Crveno-beli su odlično otvorili današnji meč. Već u 6. minuti Mihal Daniel (Brkušanin) smešta pak u mrežu golmana Stolara za 0:1. Do kraja ovog perioda nije više bilo golova, mada je Zvezda imal priliku da dva puta iskoristi igrača više. Ipak, napadači Zvezde nisu uspeli da ronađu put do mreže domaćina.

U drugom periodu usledila je serija isključenja. Igrači Slavije ispoljavali su nervozu jer nisu mogli da učine ništa kako bi promenili tok utakmice, ali ni Zvezda nije uspevala da kazni ta Slavijina isključenja i nervozu. Ipak, u 32. minuti Zvezdini oklopnici koriste igrača više i Pavle Podunavac (Anić) dovodi crveno-bele u vodtsvo od 0:2. Samo dva minuta kasnije Slavija smanjuje na 1:2 preko Nika Humara što je ponovo uvelo neizvesnost u ovaj meč. Od 36. do 39. minuta usledila su tri isključenja za crveno-bele, a poslednje koristi opet Nik Humar i donosi izjednačenje Slaviji – 2:2.

Poslednji period doneo dosta grubosti i tenzije, ali i golova. Prvo je Zvezda preko Marka Brkušanina u 43. minuti došla do vodstva od 2:3, da bi Nej Brus u 54. minuti izjednačio na 3:3. Samo minut posle tog izjednačujućeg pogotka domaćina, Vjačeslav Čegritsev (Brkušanin) ponovo dovodi crveno-bele u vodstvo od 3:4, a isti igrač posle samo 22 sekunde trese mrežu domaćina za konačni 3:5. Do kraja utakmice smo videli pregršt isključenja na obe strane, ali se rezultat nije menjao.

Crvena zvezda: Mitić, Ranković, Anić, Brkušanin, Čegrintsev, Daniel, Dragović, Janković, Kasitski, Marković, Mašić, Mlađenović, Novaković, Podunavac, Popović, Španjević, Tarakan, Cvik

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama