Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда још једном славила у Љубљани

Црвена звезда је опет показала да може када хоће. Након што су јуче победили Славију резултатом 6:2, данас су против истог противника одиграли једну утакмицу пуну тензија, али су показали карактер и заслужено славили. Ваља напоменути да је Славија имала у саставу пет играча Олимпије из АХЛ лиге, али да им ни то није помогло против расположене Звезде.

ХК Славија јуниор – СКХЛ Црвена звезда 3:5 (0:1, 2:1, 1:3)

Црвено-бели су одлично отворили данашњи меч. Већ у 6. минути Михал Даниел (Бркушанин) смешта пак у мрежу голмана Столара за 0:1. До краја овог периода није више било голова, мада је Звезда имал прилику да два пута искористи играча више. Ипак, нападачи Звезде нису успели да ронађу пут до мреже домаћина.

У другом периоду уследила је серија искључења. Играчи Славије испољавали су нервозу јер нису могли да учине ништа како би променили ток утакмице, али ни Звезда није успевала да казни та Славијина искључења и нервозу. Ипак, у 32. минути Звездини оклопници користе играча више и Павле Подунавац (Анић) доводи црвено-беле у водтсво од 0:2. Само два минута касније Славија смањује на 1:2 преко Ника Хумара што је поново увело неизвесност у овај меч. Од 36. до 39. минута уследила су три искључења за црвено-беле, а последње користи опет Ник Хумар и доноси изједначење Славији – 2:2.

Последњи период донео доста грубости и тензије, али и голова. Прво је Звезда преко Марка Бркушанина у 43. минути дошла до водства од 2:3, да би Неј Брус у 54. минути изједначио на 3:3. Само минут после тог изједначујућег поготка домаћина, Вјачеслав Чегритсев (Бркушанин) поново доводи црвено-беле у водство од 3:4, а исти играч после само 22 секунде тресе мрежу домаћина за коначни 3:5. До краја утакмице смо видели прегршт искључења на обе стране, али се резултат није мењао.

Црвена звезда: Митић, Ранковић, Анић, Бркушанин, Чегринтсев, Даниел, Драговић, Јанковић, Каситски, Марковић, Машић, Млађеновић, Новаковић, Подунавац, Поповић, Шпањевић, Таракан, Цвик

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама