Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda očitala lekciju Slaviji

SKHL Crvena zvezda (seniori)

Kad se hoće, sve se može! Hokejaši Crvene zvezde ostvarili su veliku i važnu pobedu u prvom dvomeču protiv ekipe Slavije u Ljubljani. Nakon velike borbe crveno-beli su bili bolji i pokazali da mogu mnogo više od onoga što smo videli u nekim prethodnim duelima, posebno onom protiv ekipe Jesenica. Možda ova pobeda neće doprineti da Zvezda završi regularni tok prvenstva na prvom mestu, ali će sigurno podići samopouzdanje našim oklopnicima pred naredne mečeve, kao i plej of koji će uslediti nakon završenog regularnog dela prvenstva.

HK Slavija junior – SKHL Crvena zvezda 2:6 (1:1, 1:2, 0:3)

Utakmica nije dobro pošla po crveno-bele. Nakon samo 12 sekundi igre Nik Truden dovodi domaćina u vodstvo od 1:0. Ipak, crveno-beli se u 14. minuti, preko Ivana Anića (Čegrintsev – Brkušanin), vraćaju u meč – 1:1. Imali je Zvezda igrača više od 15. minute, ali naši hokejaši nisu uspeli da smeste pak u mrežu Jure Pavliča.

Ono što nisu uspeli u prvoj trećini, uspeli su nakon samo 40 sekundi igre u drugoj. Zvezdini mladići Mateja Popović i Marko Dragović bili su akteri kod drugog Zvezdinog gola. Dragović je asistirao Popoviću za vodstvo od 1:2.  Nastavili su crveno-beli oklopnici onako kako su trebali da odigraju i u Jesenicama, pa je Ivan Ainić (Daniel – Čegrintsev) svojim drugim golom u 24. minuti doveo Zvezdu u vodstvo od 1:3. Isključenje Andreja Cvika u 29. minuti bila je prilika za domaćine da smanje rezultat, ali je mreža Arsenija Ranković ostala netaknuta. Sa druge strane ni Zvezda ne koristi igrača više, a domaćin na minut i po pred kraj ove trećine smanjuju na 2:3 preko Nejca Brusa.

Poslednji period kreće sa igračem više za crveno-bele, ali naši hokejaši ne koriste tu prednost. U 52. i 54. minuti usledila su obostrana isključenja, međutim rezultat se nije menjao. A onda u 59. minuti Zvezdin napadač Vjačeslav Čegrintsev (Podunavac) zabija pak u mrežu domaćina za 2:4. Do kraja su crveno-beli uspeli još da dodatno dotuku domačina golovima kapitena Marka Brkušanina (Čegrintsev) za 2:5 i Vjačeslava Čegrintseva (Podunavac – Anić) za konačnih 2:6.

Crvena zvezda: Mitić, Ranković, Anić, Brkušanin, Čegrintsev, Daniel, Dragović, Janković, Kasitski, Marković, Mašić, Mlađenović, Novaković, Podunavac, Popović, Španjević, Tarakan, Cvik

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama