Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Милојевић пред меч са Спартаком

Владан Милојевић

На конференцији за новинаре пред меч Звезде и Спартака, говорио је тренер Црвене звезде, Владан Милојевић.

– Имамо густ распоред. После тешке утакмице у Лучанима, дочекујемо Спартак. Ради се о тиму који добро игра, има сјајне резултате, а приметно је да су у последње време подигли форму. Имају познату филозофију и спој искусних и младих фудбалера. Биће интересантна утакмица. Спартак игра отворено, увек су били незгодан ривал и морамо да будемо концентрисани и припремљени да током читавог меча будемо на висини задатка. Јуче је био тренинг опоравка, немамо много времена и данас ћу видети на кога могу да рачунам.

Везали су наши фудбалери три победе у домаћем првенству.

– Сваки тријумф нам улива самопоуздање. По први пут могу да кажем да смо на две утакмице заредом изашли у истом тиму. Самопоуздање код играча се заснива на константности и континуитету. Причао сам доста пута о такмичарској форми и како се она постиже. Нажалост, иако нисам поборник тога, приморан сам да ротирам велики број фудбалера.

Велики број утакмица одиграли су његови изабраници, а Милојевић истиче да се добро носе са умором.

– Чињеница је да смо одиграли велики број утакмица. Ово је трећа година у овом ритму и није лако. Играмо од 10. јуна, практично без паузе. Једини одмор је кад играју репрезентације, али играчи који носе дрес свог националног тима, ни тада немају паузу. Постоји психички и физички умор, али смо професионалци, добро се носимо с тим и не дозвољавамо да нам се деси опуштање пред крај полусезоне.

Упоредио је Милојевић утакмице у Лиги шампиона са онима у домаћем првенству.

– Јасно је да је Лига шампиона захтевнија, као и да је екипама из најквалитетнијих лига лакше, јер практично имају исти ниво утакмица у првенству и у Европи. Чак имате случај да су утакмице у Премијер лиги квалитетније од оних у Лиги Европе. Не жалимо се, јер смо заиста желели да играмо најелитније европско такмичење, а када остварите циљ, онда морате да се носите с тим. Слажем се да можемо боље.

Црвена звезда у актуелном тиму има чак 31 фудбалера.

– Играчима је најважнији континуитет.  Рекао сам да је фудбалеру најбитније да игра, а нама се дешавало да неко наступи на једној, па не одигра наредне две утакмице. То је тешко за њих, лоше им утиче на самопоуздање, а то је најприметније код нападача и уопштено играча којима је циљ постизање голова. Видећемо у будућности да решимо то. Хтели смо што конкурентнију екипу да направимо за Европу, отуда велики број странаца. Сви они имају квалитет, нису без разлога у Звезди и тек ће да покажу оно што знају. Жао ми је што се лако доноси суд о њима, а да их нисмо у потпуности ни видели.

Посебне похвале, шеф стручног штаба нашег тима, имао је за нашу Омладинску школу.

– Имамо велики број младих играча из наше школе који су показали квалитет и они су нам у фокусу. Видело се да ти момци заслужују да у будућности добију шансу. Омладинци то показују у Европи, кадети су такође први у лиги, а честитао бих и Графичару на освојеној јесењој титули. Бити први у таквој конкуренцији, са толико младих играча је импозантно. Нама је велики проблем био тај прелазак из омладинаца у први тим, а сада је ту Графичар који нам много значи. Има много наших младих играча који су скренули пажњу на себе током јесени и окренути смо ка њима и што се тиче прелазног рока – рекао је Милојевић.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Who's Online

There are no users currently online
Скочи на траку са алаткама