Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda slavila u Lučanima

Crvena zvezda je pobedila Mladost u Lučanima 1:0 (0:0) u meču 19. kola Superlige i nastavila sa dominacijom u nacionalnom šampionatu. Pobednosni gol bio je delo El Fardu Bena u 63. minutu.

 

Mladost – Crvena zvezda 0:1 (0:0)

Stadion: Mladosti.

Gledalaca: 1.000.

Sudija: Lazar Lukić (Beograd).

Strelac: Ben u 63. minutu.

Mladost Lučani: Zečević, Andrić, Šatara, Milošević, Mićević, Pavlović, Stojanović, Radivojević (od 87. Eliomar), Jovanović, Bojović, Odita (od 70. Tanko).

Rezerve: Milović, Eliomar, Sinđić, Babić, Tanko, Selenić, Ristić.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Pankov, Rodić (od 87. Milunović), Petrović, Ivanić (od 70. Jovančić), Garsija (od 66. Vukanović), Marin, Ben, Tomane.

Rezerve: Vasiljević, Vulić, Milunović, Simić, Jovančić, Vukanović.

Žuti kartoni: Vukanović (Crvena zvezda), F. Stojanović, Pavlović (Mladost L.)

Crvena zvezda nastavila je uspešnu seriju u Lučanima, golom El Fardu Bena u 63. minutu slavila je zasluženu pobedu 1:0 nastavljajući dominaciju u Superligi Srbije i posle 19. kola. Naš tim bio je daleko bolji rival, dominirao je gotovo svih 90 minuta, propustio je niz prilika i za ubedljiviju pobedu, mada treba reći da se domaćin veoma dobro branio na raskvašenom terenu.

Trener našeg tima Vladan Milojević izveo je istu postavu koja je pobedila Voždovac i od starta se videla velika želja da se što pre savlada iskusan protivnik koji je na startu pokazao da ima opasnu kontru ali je Milan Borjan odbranio udarac Filipa Stojanovića. Jakim ritmom igre i presingom, naš tim je imao kontrolu meča, stvorio je u prvih 20 minuta čak četiri povoljne prilike ali je Zlatko Zečević uspeo da sačuva mrežu. Mirko Ivanić je sa 13 metara šutirao preko prečke, golman Mladosti je zaustavio jak udarac Matea Garsije sa osam metara, Njegoš Petrović je posle kornera poslao loptu ka mreži ali je „jedinica“ domaćina uspeo da reaguje i nogom izbije loptu, da bi i Tomane iskosa šutirao pored gola. Domaćin se uglavnom branio duplim blokom, retko je uspevao da se oslobodi pritiska mada je Lazar Jovanović posle jednog prekida Zvezde sa centra neuspešno pokušao da lobuje istrčalog Borjana.

Pritiskali su crveno-beli, dobro su kombinovali, pokušavali su i preko krilnih pozicija i kroz sredinu, međutim, teško je bilo po raskvašenom terenu probiti njihov čvrst bedem. Raspoloženi Mateo Garsija omogućio je dobru poziciju Mirku Ivaniću ali je naš vezista sa 17 metara šutirao tik pored stative na isteku prvih pola sata. Pao je ritam u poslednjih 15 minuta, imao je Ben jako izglednu kontru, ali umesto da uposli Garsiju ili Tomanea oklevao je i izgubio loptu. Pokušao je i Marko Marin sa 16 metara i bio je takođe neprecizan.

Slika se u Lučanima nije promenila ni na startu drugog dela. Mladost je čekala svoju priliku, naš tim držao loptu i počeo od starta da pritiska. Propustio je Miloš Degenek veliku priliku u 49. minutu kad je posle prekida Marina lopta stigla do njega na nekoliko metara od gola. Naš štoper je levom šutirao pored stative! U kojoj se meri domaćin branio svedoči detalj da je napadač Odita nekoliko puta dobro interevisao u svom šesnaestercu ispred Rodića. Ređali su se u kratkom vremenskom intervalu udarci Ivanića, Marina, Petrovića, Garsije… Benu do 63. minuta nije mnogo toga polazilo za nogom ali onda je pokazao kakav je strelac. Marinov pas iz leđa odbrane Mladosti primio je grudima, upao u šesnaesterac a onda desnom nogom sa 14 metara zakucao loptu ispod prečke nemoćnog Zečevića za vođstvo crveno-belih. Otvorila se Mladost, pokušala je da stigne do izjednačenja ali su otvorili prostor Zvezdi. Tomane je u 75. minutu dosta dobru igru mogao da kruniše golom. Dobar Marinov pas nije uspeo sa pet metara da ugura u mrežu jer je i Šatara bio požrtvovan. Naš tim je imao još dve prilike do kraja meča, ali je sigurnom igrom sačuvao tri vredna boda.

Naredni meč u Superligi naš tim igra u subotu na stadionu „Rajko Mitić“ protiv Spartaka.

Izvor: FKCT, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama