Košarka Košarka/Najava utakmica

Zvezda gostuje Armaniju

KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon odrađenog treninga u Beogradu, putuju u Milano u sredu u večernjim časovima, gde ih već u četvrtak očekuje meč 12.kola Evrolige sa ekipom Armanija.

Duel sa italijanskim velikanom, koji je ove sezone u vrhu Evrolige, igra se u dvorani „Mediolanum Forum“ u četvrtak od 20.45 časova.

Nakon sjajnog starta sezone, ekipa Armanija koja ima skor 7-4, poražena je u poslednja 3 od 4 evroligaška meča, ali izuzetno snažan sastav koji je ove sezone oformio novi trener Etore Mesina, izaziva svaki respekt.

Sa druge strane, crveno-beli su vezali dve pobede nad Žalgiriom u Kaunasu i Valensijom u Beogradu. Ovo će biti peti duel dva kluba u Evroligi, zanimljiv podatak je da je sve dosadašnje mečeve dobila Crvena zvezda u sezonama 2016-2017 i 2017-2018.

Pred ovaj meč, nakon poraza u Ljubljani u derbiju 9.kola ABA lige trener Dragan Šakota iznosi svoja očekivanja:

“Očigledno da je ekipi Armanija cilj plej of Evrolige, u gornjem su delu tabele, sa druge strane, učinak u domaćoj ligi im je slab, što je čudno sa takvim sastavom i trenerom. I ostale ekipe po Evropi imaju promenljive rezultate, ali mi nemamo izbor ABA nam je prioritet, to što jeste, i nismo u istoj situaciji poredeći njih, koji imaju ugovor i igraće Evroligu i sledeće sezone, i nas. Veliki respekt prema treneru Mesini, imaju jak sastav, igraju moderno, menjaju odbrane u zavisnosti od napadača, odgovaraju svim vrstama taktike. Jasno je da imaju visoke ciljeve i očekujem interensatnu evroligašku utakmica, voleo bi da odigramo jedan dobar, lep meč u Milanu”, rekao je trener Šakota.

Ognjen Dobrić: “Očekuje nas teška utakmica, protivnik je vrlo kvalitetan, dobro igraju ove sezone u Evroligi, uz punu halu, ali idemo da odigramo što bolje u Milanu i da probamo da pobedimo. Poraz u Ljubljani nas nije poremetio i očekujem da pokažemo dobro izdanje, volim da igram u Milanu, lepa dvorana sa dobrom atmosferom u “Mediolanum Forumu”, imaju na svim pozicijama kvalitetne igrače, individualno su jaki, ali moraćemo da nametnemo svoj ritam I da pokušamo da dođemo do bodova”, rekao je Dobrić.

Crveno-beli su tokom popodneva odradili trening u Beogradu, i nakon ručka putuju za Milano. U dvorani „Mediolanum Forum“ odradiće i jedan trening na dan utakmice, a povratak za Beograd je planiran u petak u prepodnevnim časovima.

Već u nedelju od 18 časova crveno-bele očekuje i važna utakmica regionalnog takmičenja sa ekipom FMP-a (hala Aleksandar Nikolić).

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama