Блог Кошарка ЦЗБГ

Шта прича Драган Шакота?

Драган Шакота

Драган Шакота однедавно је нови тренер кошаркашког клуба Црвена звезда. До сада је на клупи седео на три утакмице и остварио две победе (Морнар и Валенсија) и један пораз (Цедевита-Олимпија). Ипак, овог тренутка се нећемо бавити његовим радом јер је мало времена на клупи Звезде, да би био оцењен позитивно или негативно, већ ћемо се позабавити његовим изјавама које је дао за Српски телеграф.

Прва изјава на коју желимо да се фокусирамо је “Морамо да будемо свесни да ни један клуб који освоји АБА не може да буде битан фактор у Евролиги”.

Јасно је да Шакота жели да скине притисак са себе, али ово што је изјавио апсолутно није тачно. Не треба ту пуно трошити речи на примере, али у блиској будућности их имамо неколико. Довољно је погледати сезону у којој је Црвена звезда ушла у Топ 8 и играла егал утакмице са екипом ЦСКА, а да не помињемо комшије које су успеле да оду на Ф4. Такође, оно што је јако битно нагласити јесте да неко ко се бави послом (у овом случају тренерским) у Црвеној звезди, не треба  да тражи алиби оваквим изјавама, него да покаже петљу (да не кажемо нешто друго) и засуче рукаве и ради. 

Такође, Шакота је изјавио да се у АБА лиги плаћа данак због играње Евролиге.

Па, поштовани г. Шакота. Није Звезди први пут да игра АБА и Евролигу. Ако мало погледате у блиску прошлост, видећете да је један тренер мукотрпно радио (без пуно приче) и буквално помео скоро све у АБА лиги, и на крају је освојио. Пустите се празних прича. Ова екипа је пројектована да игра на два фронта, а не да седи и одмара. То што су остварени неки слабији резултати није питање игре на два фронта, него (не)спремности екипе.

Поменуо је Драган Шакота и Филипа Човића као главног протагонисту у освајању АБА лиге.

Драгане, Драгане…није Филип Човић био главни протагониста. Филип јесете био један од оних који су и те како допринели освајању АБА лиге, али није био главни. Никада као портал нисмо пљували наше играче, па нећемо ни сада, али ћемо се увек критички осврнути када се за то укаже потреба, а све у циљу доброга за нашу Црвену звезду. Чињеница је да ове сезоне Филип не игра онако како је играо пред крај прошле. Истини за вољу, ни остали играчи не пружају оно што се од њих очекује, али то не може да побије чињеницу да Филип Човић није најбоље решење за бек ап плеја, а посебно не за носиоца игре (посебно у Евролиги). Е сад, друга је прича што дечка, као Звездиног играча, не треба извиждати и вређати, али указати на чињенице, то сигурно треба.

Тако да, господине Шакота, уместо да дајете неке изјаве као што су ове, засучите рукаве и подижите морал и играчима и навијачима, јер ви сте сада на кормилу екипе за коју ми навијамо.  Ако кормилар тражи изговоре, врло брзо ће се насукати на неку стену која нам се свима може олако разбити о главу.

Аутор. Капин Д./ЦЗБГ

Коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама