Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Poraz u Ljubljani

Cedevita Olimpija - Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženu su u derbiju 9.kola ABA lige od ekipe Olimpije Cedevite rezultatom 75:64 (14:16,21:16,18:16,22:16)

Pred pet hiljada gledalaca najefikasniji kod crveno-belih bio je sa Lorenzo Braun sa 17 poena i 5 skokova.

Meč u dvorani „Stožice“ počeo je dobro za Crvenu zvezdu, vrlo brzo naš tim stigao je do prednosti od 12-4 i stao, iako je otišao na prvu pauzu sa minimalnom prednošću od 16-14.

Međutim, od tog trenutka predvođena Boutrajtom ekipa Olimpije je zaigrala bolje, crveno-beli su imali problema da pogode „spolja“ i domaćin je velikom serijom zbirno 27-9 stigao do prve dvocifrene prednosti, kasnije i do plus 12, a pogocima Berona sa linije slobodnih bacanja, Gista, i opet Berona za tri poena, gostujući tim je sveo minus na samo tri poena (32-35).

U nastavku, posle velikog odmora ponovo bolja igra Olimpije koja je povela 41-31, da bi opet u finipu deonice crveno-beli mini serijom došli do zaostatka koji je nadoknadiv 48-53.

Međutim, veliki problemi u napadu nastavili su se i u poslednjoj deonici, crveno-beli su za prvh 7 minuta ubacili samo 8 poena, Olimpija Cedevita je sa druge strane postigla 15, ponovo stigla do dvocifrene prednosti 68-57 na 3 minuta pre kraja, i u ovakvoj utakmici sa malim brojem poena stekla nedostižnu prednost.

KK Crvena zvezda mts: Kuzmić 4, Derik Braun 5, Čović 6, Lorenzo Braun 17, Davidovac 5,Lazić, Faje 4,Neron 10,Gist 5,Dženkins 6, Simanić 3,Odžo.

Košarkaši Crvene zvezde mts koji su ovaj meč odigrali bez Ognjena Dobrića koji je ostao u Beogradu u poslednjem trenutku odlukom lekara zbog virusa i temperature, imaju skor 5-4, a u narednom kolu dočekuju ekipu FMP-a.

U Evroligi, sledi gostovanje ekipi Armanija narednog četvrtka u Milanu.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama