Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Пораз у Љубљани

Цедевита Олимпија - Црвена звезда

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражену су у дербију 9.кола АБА лиге од екипе Олимпије Цедевите резултатом 75:64 (14:16,21:16,18:16,22:16)

Пред пет хиљада гледалаца најефикаснији код црвено-белих био је са Лорензо Браун са 17 поена и 5 скокова.

Меч у дворани „Стожице“ почео је добро за Црвену звезду, врло брзо наш тим стигао је до предности од 12-4 и стао, иако је отишао на прву паузу са минималном предношћу од 16-14.

Међутим, од тог тренутка предвођена Боутрајтом екипа Олимпије је заиграла боље, црвено-бели су имали проблема да погоде „споља“ и домаћин је великом серијом збирно 27-9 стигао до прве двоцифрене предности, касније и до плус 12, а погоцима Берона са линије слободних бацања, Гиста, и опет Берона за три поена, гостујући тим је свео минус на само три поена (32-35).

У наставку, после великог одмора поново боља игра Олимпије која је повела 41-31, да би опет у финипу деонице црвено-бели мини серијом дошли до заостатка који је надокнадив 48-53.

Међутим, велики проблеми у нападу наставили су се и у последњој деоници, црвено-бели су за првх 7 минута убацили само 8 поена, Олимпија Цедевита је са друге стране постигла 15, поново стигла до двоцифрене предности 68-57 на 3 минута пре краја, и у оваквој утакмици са малим бројем поена стекла недостижну предност.

КК Црвена звезда мтс: Кузмић 4, Дерик Браун 5, Човић 6, Лорензо Браун 17, Давидовац 5,Лазић, Фаје 4,Нерон 10,Гист 5,Џенкинс 6, Симанић 3,Оџо.

Кошаркаши Црвене звезде мтс који су овај меч одиграли без Огњена Добрића који је остао у Београду у последњем тренутку одлуком лекара због вируса и температуре, имају скор 5-4, а у наредном колу дочекују екипу ФМП-а.

У Евролиги, следи гостовање екипи Арманија наредног четвртка у Милану.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама