Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda slavila protiv Voždovca

Marko Marin
Crvena zvezda je pobedila Voždovac 2:0 (0:0) u okviru 18. kola Superlige Srbije i na taj način učvrstila lidersku poziciju. Pogodke su postigli Marko Marin u 60. i El Fardu Ben u trećem minutu nadoknade.

 

Crvena zvezda – Voždovac 2:0 (0:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Gledalaca: 5.328

Sudija: Jovan Šegrt (Beograd).

Strelac: Marin u 60. i Ben u 90+3. minutu.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić, Petrović, Ben, Ivanić (od 78. Jovančić), Marin (od 90+2 Simić), Garsija (od 86. Vukanović), Tomane.

Rezerve: Popović, Gajić, Babić, Simić, Nikolić, Jovančić, Vukanović.

Voždovac: Ilić, Lasickas, Mikić, Cvetković, Daničić, Nikolić, Zličić (od 79. Cvetićanin), Nišić, Živojinović, Mašović (od 59. Krasić), Stoisavljević (od 65. Dević).

Rezerve: Trkulja, Cvetićanin, Dević, Živković, Purtić, Krasić, Đorđijevski.

Žuti kartoni: Zličić (Voždovac)

 

Crvena zvezda nastavila je pobedonosni niz sa stopostonim učinkom na stadionu „Rajko Mitić“ u Superligi Srbije trijumfom nad vrlo borbenim Voždovcem 2:0 (0:0), golovima Marka Marina u 60. i El Fardu Bena u trećem minutu nadoknade. Naš tim igrao je vrlo dobro u drugom poluvremenu kad je jakim tempom i presingom stvorio mnogo prilika i na kraju stigao do zaslužene pobede.

Prvih petnaestak minuta na statru meča naš tim je igrao opreznije, bez previše rizika jer je Voždovac ekipa koja hoće da igra i da kroz pas gradi napade preko brzih krila. U tom periodu samo je El Fardu Ben sa 20 metara iskušao golmana Ilića koji je njegov udarac skrenuo u korner. Presing je jedno od oružja kojim naš tim dolazi do dominacije i rezultata. Pristisli su naši igrači rivala pa je Tomane u 16. minutu posle dobre akcije po levoj strani uspeo da se izbori u šesnaestercu za prostor. Međutim, udarac levom nogom završio je pored gola. Trener našeg tima Vladan Milojević je donekle za ovaj meč promenio formaciju, Njegoš Petrović je bio sam kao korektor na mestu zadnjeg veznog, a Marku Marinu je u kreaciji napada bio zadužen Mirko Ivanić. Međutim, ponovo je naš tim imao problema sa završnim pasom u napadačkoj trećini iako su često dolazili do 20 metara od gola Ilića. Većina izglednih napada bili su prokocani zbog lošeg izbora rešenja pa su se gosti uspešno branili.

Voždovac je zapretio posle kornera u 23. minutu, čak se mreža Borjana i zatresla ali je sudija Šegrt opravdano poništio gol zbog prekršaja Mikića nad Milanom Rodićem.  Dva puta je Milan Borjan morao da istrčava van šesnaesterca i odnosi loptu pred igračima Voždovca što su bile posledice atipčnih grešaka naših igrača, koji opet na drugoj strani nekoliko osvojenih lopti posle presinga nisu uspevali bolje da reše. Njegoš Petrović je oduzeo loptu Nišiću na 25 metara od gola stigao je na 18 metara, mogao je da bira kome će dodati loptu, Benu ili Tomaneu ali se odlučio da šutira. Nažalost, lopta je otišla preko gola. Gosti su većim brojem igrača dosta dobro zatvorili prostor ispred golmana Ilića, naši igrači su probali da te situacije reše udarcem sa distance ali ni Mirko Ivanić u smiraju prvog dela nije pogodio okvir gola sa 16 metara. Mreže su mirovale posle prvih 45 minuta.

Nije odustajao od svoje filozofije Voždovac pa je prvi zapretio u nastavku. Međutim, udarac Stoisavljevića u 47. minutu iskosa sa desne strane zaustavio je oprezni Milan Borjan. Naš tim je morao da pojača ritam igre, presing je urodio plodom, Tomane je imao otvoren prostor u 48. minutu i usamljenog Garsiju ali se Portugalac odlučio na udarac koji je završio pored gola. Imao je Ben lepu priliku u 52. minutu posle asistencije Garsije ali je napadač sa Komora, pod pritiskom štopera Voždovca, sa pet metara šutirao pored gola. Štoper gostiju Cvetković je minut kasnije nekako uspeo da izbije loptu sa gol linije pošto je Mirko Ivanić prebacio glavom i golmana Ilića. Osetili su i naši navijači da je timu potrebna energija, pojačali su i oni  podršku sa tribina, a igrači su na terenu vršili strahovit pritisak na odbranu gostiju. Razgoropadio se Marko Marin, povezao je redove našeg tima, a posle akcije koju je započeo Zvezda je došla do vođstva. Garsija i Tomane ostavili su Marina usamljenog na 10 metara od gola a naš kapiten lako rešava takve situacije pa je Zvezda povela od 60. minuta. Nije naš tim stao, tražio je novi pogodak i Mateo Garsija je imao sjajnu priliku. Na centrašut Bena sa desne strane, Argentinac je dobro šutirao glavom ali je Ilić odlično intervenisao. Marin je nastavio da deli lopte kao rukom, sjajno je pronašao Ivanića koji je iz dobre situacije šutirao u prečku! I probuđeni Mateo Garsija je sve dobro uradio u 71. minutu ali je njegov udarac prohujao pored stative. Voždovac se povijao pred naletima, gosti nisu uspevali da uspostave ravnotežu kao u prvom poluvremenu, mada su imali jednu dobru kontru koju je pred Markom Devićem uspeo da spreči Marko Gobeljić.

Mogao je i Ben da stavi tačku na utakmicu posle nove greške defanzivaca Voždovca, ali je šutirao iz dobre pozicije pored gola. Imao je Voždovac i srfeće u 80. minutu da se posle karambola u petercu lopta odbije pravo u ruke Ilića. Mogao je Aleksa Vukanović posle samo 25 sekundi provedenih na terenu da se upiše u strelce, ali je Ilić još jednom odlično intervenisao. Voždovac je pokušao da dođe do boda, ali je Pankov tri minuta kraja izblokirao pokušaj Devića u petercu. Dobru igru drugim golom krunisao je El Fardu Ben. Naš napadač je osmi gol u Superligi postigao u trećem minutu nadoknade kada je sa 15 metara matirao Ilića. Naš tim je zaista odigrao na visokom nivou drugi deo meča, uputio čak 15 udaraca ka golu gostiju i sasvim zasluženo došao do novog trijumfa.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama