Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда славила против Вождовца

Марко Марин
Црвена звезда је победила Вождовац 2:0 (0:0) у оквиру 18. кола Суперлиге Србије и на тај начин учврстила лидерску позицију. Погодке су постигли Марко Марин у 60. и Ел Фарду Бен у трећем минуту надокнаде.

 

Црвена звезда – Вождовац 2:0 (0:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 5.328

Судија: Јован Шегрт (Београд).

Стрелац: Марин у 60. и Бен у 90+3. минуту.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Панков, Дегенек, Родић, Петровић, Бен, Иванић (од 78. Јованчић), Марин (од 90+2 Симић), Гарсија (од 86. Вукановић), Томане.

Резерве: Поповић, Гајић, Бабић, Симић, Николић, Јованчић, Вукановић.

Вождовац: Илић, Ласицкас, Микић, Цветковић, Даничић, Николић, Зличић (од 79. Цветићанин), Нишић, Живојиновић, Машовић (од 59. Красић), Стоисављевић (од 65. Девић).

Резерве: Тркуља, Цветићанин, Девић, Живковић, Пуртић, Красић, Ђорђијевски.

Жути картони: Зличић (Вождовац)

 

Црвена звезда наставила је победоносни низ са стопостоним учинком на стадиону „Рајко Митић“ у Суперлиги Србије тријумфом над врло борбеним Вождовцем 2:0 (0:0), головима Марка Марина у 60. и Ел Фарду Бена у трећем минуту надокнаде. Наш тим играо је врло добро у другом полувремену кад је јаким темпом и пресингом створио много прилика и на крају стигао до заслужене победе.

Првих петнаестак минута на статру меча наш тим је играо опрезније, без превише ризика јер је Вождовац екипа која хоће да игра и да кроз пас гради нападе преко брзих крила. У том периоду само је Ел Фарду Бен са 20 метара искушао голмана Илића који је његов ударац скренуо у корнер. Пресинг је једно од оружја којим наш тим долази до доминације и резултата. Пристисли су наши играчи ривала па је Томане у 16. минуту после добре акције по левој страни успео да се избори у шеснаестерцу за простор. Међутим, ударац левом ногом завршио је поред гола. Тренер нашег тима Владан Милојевић је донекле за овај меч променио формацију, Његош Петровић је био сам као коректор на месту задњег везног, а Марку Марину је у креацији напада био задужен Мирко Иванић. Међутим, поново је наш тим имао проблема са завршним пасом у нападачкој трећини иако су често долазили до 20 метара од гола Илића. Већина изгледних напада били су прокоцани због лошег избора решења па су се гости успешно бранили.

Вождовац је запретио после корнера у 23. минуту, чак се мрежа Борјана и затресла али је судија Шегрт оправдано поништио гол због прекршаја Микића над Миланом Родићем.  Два пута је Милан Борјан морао да истрчава ван шеснаестерца и односи лопту пред играчима Вождовца што су биле последице атипчних грешака наших играча, који опет на другој страни неколико освојених лопти после пресинга нису успевали боље да реше. Његош Петровић је одузео лопту Нишићу на 25 метара од гола стигао је на 18 метара, могао је да бира коме ће додати лопту, Бену или Томанеу али се одлучио да шутира. Нажалост, лопта је отишла преко гола. Гости су већим бројем играча доста добро затворили простор испред голмана Илића, наши играчи су пробали да те ситуације реше ударцем са дистанце али ни Мирко Иванић у смирају првог дела није погодио оквир гола са 16 метара. Мреже су мировале после првих 45 минута.

Није одустајао од своје филозофије Вождовац па је први запретио у наставку. Међутим, ударац Стоисављевића у 47. минуту искоса са десне стране зауставио је опрезни Милан Борјан. Наш тим је морао да појача ритам игре, пресинг је уродио плодом, Томане је имао отворен простор у 48. минуту и усамљеног Гарсију али се Португалац одлучио на ударац који је завршио поред гола. Имао је Бен лепу прилику у 52. минуту после асистенције Гарсије али је нападач са Комора, под притиском штопера Вождовца, са пет метара шутирао поред гола. Штопер гостију Цветковић је минут касније некако успео да избије лопту са гол линије пошто је Мирко Иванић пребацио главом и голмана Илића. Осетили су и наши навијачи да је тиму потребна енергија, појачали су и они  подршку са трибина, а играчи су на терену вршили страховит притисак на одбрану гостију. Разгоропадио се Марко Марин, повезао је редове нашег тима, а после акције коју је започео Звезда је дошла до вођства. Гарсија и Томане оставили су Марина усамљеног на 10 метара од гола а наш капитен лако решава такве ситуације па је Звезда повела од 60. минута. Није наш тим стао, тражио је нови погодак и Матео Гарсија је имао сјајну прилику. На центрашут Бена са десне стране, Аргентинац је добро шутирао главом али је Илић одлично интервенисао. Марин је наставио да дели лопте као руком, сјајно је пронашао Иванића који је из добре ситуације шутирао у пречку! И пробуђени Матео Гарсија је све добро урадио у 71. минуту али је његов ударац прохујао поред стативе. Вождовац се повијао пред налетима, гости нису успевали да успоставе равнотежу као у првом полувремену, мада су имали једну добру контру коју је пред Марком Девићем успео да спречи Марко Гобељић.

Могао је и Бен да стави тачку на утакмицу после нове грешке дефанзиваца Вождовца, али је шутирао из добре позиције поред гола. Имао је Вождовац и срфеће у 80. минуту да се после карамбола у петерцу лопта одбије право у руке Илића. Могао је Алекса Вукановић после само 25 секунди проведених на терену да се упише у стрелце, али је Илић још једном одлично интервенисао. Вождовац је покушао да дође до бода, али је Панков три минута краја изблокирао покушај Девића у петерцу. Добру игру другим голом крунисао је Ел Фарду Бен. Наш нападач је осми гол у Суперлиги постигао у трећем минуту надокнаде када је са 15 метара матирао Илића. Наш тим је заиста одиграо на високом нивоу други део меча, упутио чак 15 удараца ка голу гостију и сасвим заслужено дошао до новог тријумфа.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама