Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Звезда гостује у Љубљани

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали су у Љубљану где их у недељу очекује меч 9.кола АБА лиге против екипе Олимпије Цедевите.

Меч у дворани “Стожице” игра се од 17 часова, И дерби је овог кола, и један од најатрактивнијих утакмица целог лигашког дела сезоне.

Екипа Олимпије Цедевите одлично је отворила сезону и налази се у врху табеле са скором 6-2. У домаћој екипи која је прошле недеље претрпела неочекивано висок пораз у Задру, играју И некадашњи играчи Црвене звезде: Марко Симоновић, Јака блажич и Маик Цирбес.

Тренер црвено-белих Драган Шакота о предстојећем мечу са “зелено-наранџастима” каже да се рецепт за победу налази у сличном приступу као и пред утакмицу са Валенсијом: “Играју јако брзу кошарку, статистички са највећим бројем поседа у целој АБА лиги, што значи да морамо да имамо сличан приступ овој утакмици као и са Валенсијом и да нађемо начин да их успоримо. Наша ситуација је таква да у овом тренутку тражимо само победе, како би побољшали нашу ситуацију на табели. Са друге стране, уздамо се и у то да смо у узлазној линији, колико год да је свака утакмица непредвидива, посебно са оваквим ривалом, али ми не можемо другачије да се поставимо у овом тренутку” рекао је тренер црвено-белих и додао да ће поставу за утакмицу одредити непосредно пред дуел у “Стожицама”.

Капитен Бранко Лазић: “ Јако тешка утакмица, и у овом тренутку за распоред у АБА лиги врло важна. Познајемо се добро са већином играча Олимпије Цедевите, ту су и наши некадашњи саиграчи из Црвене звезде Марко, Јака и Маик. Играју добро, без обзира на пораз од Задра, имали су времена добро да се припреме за ову утакмицу јер се нису играле утакмице Еврокупа прошле недеље. Стил игре који гаје је сличан ономе што нас је очекивало у четвртак против Валенсије. Брза кошарка, много напада, много шутева, и јасно је да поново морамо да будемо максимално добри у ономе што нам је давало шансе да победимо, па и победе попут оне у Каунасу, а то је чврста игра са пуно енергије. и претходних година када смо играли у Словенији имали смо добру гласну подршку наших навијача са трибина, позивам их и овога пута да буду уз нас у овој важној утакмици” рекао је капитен црвено-белих.

Екипа Црвене звезде мтс након меча у Љубљани, враћа се за Београд исте вечери, а већ у среду следи нови пут у Милано на утакмицу 12.кола Евролиге са Арманијем.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама