Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Poraz vaterpolista u polufinalu Kupa Srbije

VK Crvena zvezda

Vaterpolisti Crvene zvezde pretrpeli su poraz od Radničkog rezultatom 9:8 u polufinalu Kupa Srbije.

Crveno-beli su tokom većeg dela meča imali prednost koja je u jednom trenutku iznosila i plus tri, ali su se na kraju Kragujevčani bolje snašli i plasirali u finale.

Zvezda je povela golovima Gusarova i Vukićevića sa 2:0, a Radnički je uspeo da zadrži priključak i posle trećeg gola crveno-belih, pa je naš tim na kratak predah otišao sa minimalnim vođstvom. Radović je ponovo doneo Zvezdi plus dva, a gosti su potom stigli do izjednačenja. Izabranici Igora Milanovića na odmor su ipak otipli sa dva gola prednosti pošto su Vukićević i Janković savladali Dobožanova – 6:4.

Na početku treće četvrtine Vukićević je postigao svoj treći gol za 7:4 i tada se činilo da je naš tim pred pobedom. Međutim Zvezda nije uspela da zatrese mrežu u nastavku, a Kragujevčani su to uradili dva puta i u poslednji period igre ušlo se sa rezultatom 7:6 za crveno-bele. Janković je ponovo pogodio i vratio našoj ekipi prednost od dva gola, ali je Radnički uzvratio. Koristili su gosti prilike sa igračem više, stigli do izjednačenja, a onda i vođstva nakon gola Toholja. U završnici su vaterpolisti Crvene zvezde bili brzopleti, nisu imali strpljenja, pa je Radnički sačuvao prednost i „overio“ plasman u finale – 8:9.

U finalu Kupa Srbije u nedelju 1. decembra od 18.30 časova na bazenu SRC Milan Gale Muškatirović igraće vaterpolisti Radničkog i Šapca.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama