Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Пораз ватерполиста у полуфиналу Купа Србије

ВК Црвена звезда

Ватерполисти Црвене звезде претрпели су пораз од Радничког резултатом 9:8 у полуфиналу Купа Србије.

Црвено-бели су током већег дела меча имали предност која је у једном тренутку износила и плус три, али су се на крају Крагујевчани боље снашли и пласирали у финале.

Звезда је повела головима Гусарова и Вукићевића са 2:0, а Раднички је успео да задржи прикључак и после трећег гола црвено-белих, па је наш тим на кратак предах отишао са минималним вођством. Радовић је поново донео Звезди плус два, а гости су потом стигли до изједначења. Изабраници Игора Милановића на одмор су ипак отипли са два гола предности пошто су Вукићевић и Јанковић савладали Добожанова – 6:4.

На почетку треће четвртине Вукићевић је постигао свој трећи гол за 7:4 и тада се чинило да је наш тим пред победом. Међутим Звезда није успела да затресе мрежу у наставку, а Крагујевчани су то урадили два пута и у последњи период игре ушло се са резултатом 7:6 за црвено-беле. Јанковић је поново погодио и вратио нашој екипи предност од два гола, али је Раднички узвратио. Користили су гости прилике са играчем више, стигли до изједначења, а онда и вођства након гола Тохоља. У завршници су ватерполисти Црвене звезде били брзоплети, нису имали стрпљења, па је Раднички сачувао предност и „оверио“ пласман у финале – 8:9.

У финалу Купа Србије у недељу 1. децембра од 18.30 часова на базену СРЦ Милан Гале Мушкатировић играће ватерполисти Радничког и Шапца.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама