Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Milojević – Ulazimo u ciljnu ravninu

Vladan Milojević
Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević izneo je očekivanja pred meč 18. kola Superlige Srbije protiv Voždovca, koja se igra u subotu od 18 časova na stadionu “Rajko Mitić”.

 

– Očekuje nas težak rival koji igra atipičan fudbal za naše podneblje. Imaju kreativnog trenera koji ume dobro da pripremi ekipu. Prošla utakmica na krovu bila je dosta zahtevna tako da i sutra očekujem tešku utakmicu. Imaju brze igrače, naročito po krilima. Treba da pokažemo reakciju posle utakmice sa Bajernom. Razgovarali smo sa igračima koji su svesni svega. Moramo se fokusirati na Voždovac koji je trenutno među ekipama koje su u najboljoj formi – istakao je Vladan Milojević i dodao:

– Ulazimo u ciljnu ravninu domaćeg prvensta. Voždovac igra vrlo dobro u poslednje vreme, malo su se na početku mučili, ali su izašli na pravi kolosek. Očekujem opasan Voždovac, sa brzim igračima po boku i kontrolisanje prostora. Moramo da pokažemo reakciju. Razgovarali smo sa igračima, svesni su da moraju najozbiljnije da pristupe meču. Voždovac je jedna od ekipa najboljoj formi u celoj ligi. Očekujem da odigramo dobru utakmicu.

Naglasio je Zvezdin strateg da ima punu podršku svih ljudi u klubu.

– Jako sam ponosan što sam deo Crvene zvezde. Ovde sam došao da postignem odeđene rezultate i kakvu god uprava bude donela odluku ja ću je prihvatiti. Uvek imam njihovu podršku i hvala im na tome. Dokle god budem ovde daću sve od sebe da moj tim bude najbolji. Od prve pobede koju sam postigao protiv Florijane moje srce je već tada bilo ispunjeno. Ja sam u službi Crvene zvezde, a navijačima, javnosti i ostalima dajem pravo da daju sud o mom radu – rekao je Milojević.

Milojević veruje u svoj tim koji mora da poradi na planu samopouzadanja.

– Znam da moji igrači mogu mnogo bolje. Nije ovde pitanje ni taktike niti bilo čega oko pripreme utakmice. Jednostavno taj strah od te odgovornosti nas je omeo. Oni su mnogo mladi i moraju da pokušaju da se nose sa tim. Imamo problem sa utakmicama gde moramo biti mnogo odgovorniji. Jedino im to zameram, što nisu odigrali muški. Međutim samopouzadanje se gradi i verujem da će to pokazati u narednim utakmicama.

Nedostajalo je strasti igračima u duelu sa Bajernom, a naš rekorder podseća da toga ne sme da nedostaje, kako u nacionalnom šampionatu tako i u Evropi.

– Fudbal se igra iz strasti. Ne treba previše repsektovati protivnika. Treba da prenesemo energiju i na publiku i javnost. Igramo protiv veoma ozbiljnih ekipa u najelitnijem evropskom takmičenju. Ovo je druga godina u kojoj igramo Ligu šampiona, a treća u evropskim takmičenjima. Nama je san bio da uđemo u Ligu šampiona, a samim tim i igranje takvog nivoa takmičenja stvara i određeni pritisak, a igrači moraju da se nose sa tim. Moraju da imaju istu strast i u domaćem prvenstvu i u Evropi. Igrači imaju moju podršku i uvek ću stati iza njih – zaključio je Vladan Milojević.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama