Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Fantastična Zvezda, fantastična atmosfera i fantastični Zo

Crvena zvezda - Valensija (Foto: Euroleague.net)

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su veoma važnu pobedu u 11. kolu Evrolige. U jednoj odličnoj utakmici, koja je kulminirala napetom završnicom i trojkom Lorenza Brauna u poslednjoj sekundi, crveno-beli su savladali ekipu Valensije rezultatom 76:73.

Pred oko 6.080 gledalaca koji su svih 40 minuta fantastično bodrili Zvezdine igrače, crveno-beli su došli do pobede. Odlično su puleni Dragana Šakote ušli u meč. Dobrom odbranom i napadom Zvezda dolazi brzo do prednosti od 11:4. Međutim, u tom trenutku dolazi do probelema sa semaforom, a taj problem je potrajao skoro sat vremena. Nakon toga Valensija se polako vraila u igru i na 1:13 do kraja ovog perioda uspela da dođe do izjednačenja 15:15, a na kraju i do vodstva 17:19.

U drugom delu je viđena uglavnom izjednačena igra, a osetniju prednost gosti su stvorili na 1:00 do kraja trećine kada su trojkom Dubljevića poveli sa 33:39. U poslednjih minut igre Zvezda je samo uspela da ublaži vodstvo gostiju na 37:41.

Crvena zvezda – Valensija (Foto: Euroleague.net)

A onda u trećem periodu jedno fantastično izdanje crveno-belih. Nošeni odličnim navijanjem Zvezda preokreće rezultat. Prvo vodstvo za crveno-bele doneo je Lorenzo Braun poenima iz slobodnih bacanja (45:43), a onda je isti igrač pogodio za dva poena i uz dodatno slobodno bacanje doveo Zvezdu do prednosti od pet poena (48:43).Koševima Abaldea, Valensija dolazi opet na samo poen zaostatka (48;47), ali odlični kapiten, Branko Lazić, trojkom vraća Zvezdinu prednost na 51;47. Koševima Brauna, Gista i Dženkinsa, Zvezda stiže do najveće prednosti u meču – 58:47, a do kraja trećine Valensije uspeva samo da smanji ovu prednost na 60:51.

A onda u poslednjoj četvrtini drama. Valensija ulazi mnogo bolje u ovaj period igre i vrlo brzo (na 8:26 do kraja) smanjuje na 60:59. Beron tada uzvraća trojkom za 63:59, ali gosti preokreću rezultat na 63;65, a ubrzo dolaze na ćetri poena prednosti (64:68). Posle toga Zvezda uspeva da smanji rezultat trojkom Zo Brauna 69:70, a isti igrač iz slobodnih bacanja donosi izjednačenje 71:71. odličnom odbranom Zvezda dolazi do novog napada, a Majkl Odžo iz slobodnih bacanja donosi prednost svom timu 73:71. Ipak, Vives pogađa za izjednačenje, Braun u sledećem napadu promašuje za dva poena, kao i Vives na suprotnoj strani. Mohmed Faje hvata loptu i Zvezda ima poslednji napad. Gosti su odlučili da brane ovaj Zvezdin napad, a onda fantastično Zo Braun uzima loptu u svoje ruke i doslovno u poslednjoj sekundi, sa zvukom sirene, pogađa trojku za delirijum u hali “Aleksandar Nikolić”.

Najefikasniju u redovima crveno-belih bio je upravo Lorenzo Braun sa 19 poena (3 sk. i 5 as.), a pratio ga je odlični Branko Lazić sa 14 poena I ostali su pružili odličnu partiju, ai ovom prilikom moramo da izdvojimo Čarlsa Dženkinsa koji je pre svega odličnom odbranom, ali i važnim koševima u poslednjoj četvrtini učinio da Zvezda dođe do važne pobede. Popularni Đenka je zabeležio 9 poena.

Autor: Kapin D. (foto: Euroleague.net)

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama