Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Фантастична Звезда, фантастична атмосфера и фантастични Зо

Црвена звезда - Валенсија (Фото: Euroleague.net)

Кошаркаши Црвене звезде остварили су веома важну победу у 11. колу Евролиге. У једној одличној утакмици, која је кулминирала напетом завршницом и тројком Лоренза Брауна у последњој секунди, црвено-бели су савладали екипу Валенсије резултатом 76:73.

Пред око 6.080 гледалаца који су свих 40 минута фантастично бодрили Звездине играче, црвено-бели су дошли до победе. Одлично су пулени Драгана Шакоте ушли у меч. Добром одбраном и нападом Звезда долази брзо до предности од 11:4. Међутим, у том тренутку долази до пробелема са семафором, а тај проблем је потрајао скоро сат времена. Након тога Валенсија се полако враила у игру и на 1:13 до краја овог периода успела да дође до изједначења 15:15, а на крају и до водства 17:19.

У другом делу је виђена углавном изједначена игра, а осетнију предност гости су створили на 1:00 до краја трећине када су тројком Дубљевића повели са 33:39. У последњих минут игре Звезда је само успела да ублажи водство гостију на 37:41.

Црвена звезда – Валенсија (Фото: Euroleague.net)

А онда у трећем периоду једно фантастично издање црвено-белих. Ношени одличним навијањем Звезда преокреће резултат. Прво водство за црвено-беле донео је Лорензо Браун поенима из слободних бацања (45:43), а онда је исти играч погодио за два поена и уз додатно слободно бацање довео Звезду до предности од пет поена (48:43).Кошевима Абалдеа, Валенсија долази опет на само поен заостатка (48;47), али одлични капитен, Бранко Лазић, тројком враћа Звездину предност на 51;47. Кошевима Брауна, Гиста и Џенкинса, Звезда стиже до највеће предности у мечу – 58:47, а до краја трећине Валенсије успева само да смањи ову предност на 60:51.

А онда у последњој четвртини драма. Валенсија улази много боље у овај период игре и врло брзо (на 8:26 до краја) смањује на 60:59. Берон тада узвраћа тројком за 63:59, али гости преокрећу резултат на 63;65, а убрзо долазе на ћетри поена предности (64:68). После тога Звезда успева да смањи резултат тројком Зо Брауна 69:70, а исти играч из слободних бацања доноси изједначење 71:71. одличном одбраном Звезда долази до новог напада, а Мајкл Оџо из слободних бацања доноси предност свом тиму 73:71. Ипак, Вивес погађа за изједначење, Браун у следећем нападу промашује за два поена, као и Вивес на супротној страни. Мохмед Фаје хвата лопту и Звезда има последњи напад. Гости су одлучили да бране овај Звездин напад, а онда фантастично Зо Браун узима лопту у своје руке и дословно у последњој секунди, са звуком сирене, погађа тројку за делиријум у хали “Александар Николић”.

Најефикаснију у редовима црвено-белих био је управо Лорензо Браун са 19 поена (3 ск. и 5 ас.), а пратио га је одлични Бранко Лазић са 14 поена И остали су пружили одличну партију, аи овом приликом морамо да издвојимо Чарлса Џенкинса који је пре свега одличном одбраном, али и важним кошевима у последњој четвртини учинио да Звезда дође до важне победе. Популарни Ђенка је забележио 9 поена.

Аутор: Капин Д. (фото: Еuroleague.net)

Скочи на траку са алаткама