Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Bod za fenomenalne omladince

Omladinci Crvene zvezde remizirali su sa Bajernom u okviru petog kola grupe B Lige šampiona za fudbalere do 18 godina (1:1). Izabranici Slavoljuba Đorđevića odlučivaće o svojoj sudbini u Atini, kada će u slučaju pobede protiv Olimpijakosa obezbediti evropsko proleće, a pomno će pratiti i rezultat meča između Bajerna i Totenhema koji bi mogao da bude značajan za nas.

 

Crvena zvezda – Bajern Minhen 1:1 (1:0)

Stadion: FK Voždovac.

Sudija: Ivajlo Stojanov (Bugarska).

Strelci: Lukić u 36. minutu za Crvenu zvezdu, a Mejer u 54. minutu za Bajern.

Crvena zvezda: Katić, Mitrović, Blagojević, Matić, Lukić, Milikić, Pantović, Novaković, Piplica (od 62. Bačanin), Radulović, Babić (od 90. Lazetić).

Rezerve: Ćopić, Pešović, Ilić, Savić, Pisar, Bačanin, Lazetić.

Bajern: Šmeler, Kel, Embi, Daniliuc, Tilman, Herman (od 83. Cuni), Zirzki, Vajdner, Johanson, Bout, Mejer.

Rezerve: Majer, Anderson, Mihaljević, Halbiš, Hofman, Lorens, Kuni.

Žuti kartoni: Babić, Lukić, Bačanin (Crvena zvezda).

Šef stručnog štaba našeg tima za ovu utakmicu nije mogao da računa na Borisava Burmaza, kapitena ekipe, pa je njegovo mesto u startnoj postavi zauzeo strelac drugog pogotka protiv Totenhema u Beogradu- Petar Piplica.

Vrlo bizarna situacija dogodila se već u petom minutu. Katić je na gol liniji zaustavio loptu da ne uđe u mrežu Crvene zvezde, a dok su se gosti bunili, naši su izveli kontru iz koje je malo falilo da se Pantović upiše u strelce, međutim signaliziran je ofsajd. Utakmica je nakon pomenute situacije ušla u mirniji tok, a crveno-beli su pokušavali da iskoriste brzinu svojih krilnih fudbalera i na taj način ugroze gol Bavaraca.

Kombinovali su u 22. minutu po desnoj strani Mitrović i Matić, a lopta je stigla do Novakovića koji je uputio snažan udarac sa nešto više od dvadeset metara, ali je Šmeler bio na mestu da zaustavi to. Priliku na drugoj strani imao je Zirzki, kada se izvukao na desnu stranu i ušao u kazneni prostor Crvene zvezde. Sve je to pomno pratio Katić, sjajno izleteo, skratio ugao i zaustavio udarac napadača gostiju.

Ponovo prekid i ponovo Aleksandar Lukić, kao i u derbiju u subotu. Izveo je Novaković korner kratko do Radulovića koji je sjajno centrirao i pronašao Lukića, a naš defanzivac preciznim udarcem glavom matira Šmelera u 36. minutu za opšti delirijum na stadionu FK Voždovac. Pokušali su gosti da uzvrte preko Zirzkea i Hermana u 43. minutu, ali koncentrisani Katić ne dozvoljava poravnanje rezultata.

Došli su gosti do izjednačenja u 54. minutu kada je Mejer iz slobodnog udarca pogodio rašlje Katićevog gola. Nije to obeshrabrilo naše bisere koji su nastavljali da napadaju i da igraju visok presing na polovini Totenhema. Udarac sa distance oprobao je i Blagojević u 63. minutu kada je snažno šutirao iskosa sa leve strane, ali je lopta završila iznad prečke Šmelerovog gola. Dva minuta kasnije i spretna reakcija Babića kada je pokušao da iskoristi grešku Kela, ali je njegov pas u peterac bio nešto brži od Radulovića  koji se ubacivao na drugoj stativi.

Pogrešio je Bout na sredini terena u 76. minutu. Pokušao je da odigra poprečni pas, ali je Radulović to predosetio i presekao loptu, zatim se driblingom oslobodio čuvara i šutirao iskosa sa leve strane, tik pored stative. Mogao je Bačanin nakon toga da reši pitanje pobednika, pokušavao je i Blagojević, ali je rezultat ostao nerešen.

S obzirom na to da je Totenhem savladao Olimpijakos 1:0, pitanje evropskog proleća Zvezdinih omladinaca biće rešeno u Atini. U slučaju pobede, naši omladinci nastavljaju takmičenje u Ligi šampiona za fudbalere do 18 godina, ali i u slučaju drugačijih ishoda, mogli bi da prođu dalje, u zavisnosti od rezultata meča Bajerna i Totenhema.

Crvena zvezde je u ovom meču ugostila nekoliko ustanova za decu sa posebnim potrebama. Gosti našeg kluba bili su: Dom za učenike sa oštećenjem sluha, Prihvatilište za decu Beograda, Zavod za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju “Prof. dr Cvetko Brajović”, Humanitarna organizacija “Dečje srce” i Centar za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica mentalno-ometenih u razvoju “Mara”.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama