Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе Фудбал/Омладински погон

Бод за феноменалне омладинце

Омладинци Црвене звезде ремизирали су са Бајерном у оквиру петог кола групе Б Лиге шампиона за фудбалере до 18 година (1:1). Изабраници Славољуба Ђорђевића одлучиваће о својој судбини у Атини, када ће у случају победе против Олимпијакоса обезбедити европско пролеће, а помно ће пратити и резултат меча између Бајерна и Тотенхема који би могао да буде значајан за нас.

 

Црвена звезда – Бајерн Минхен 1:1 (1:0)

Стадион: ФК Вождовац.

Судија: Ивајло Стојанов (Бугарска).

Стрелци: Лукић у 36. минуту за Црвену звезду, а Мејер у 54. минуту за Бајерн.

Црвена звезда: Катић, Митровић, Благојевић, Матић, Лукић, Миликић, Пантовић, Новаковић, Пиплица (од 62. Бачанин), Радуловић, Бабић (од 90. Лазетић).

Резерве: Ћопић, Пешовић, Илић, Савић, Писар, Бачанин, Лазетић.

Бајерн: Шмелер, Кел, Емби, Данилиуц, Тилман, Херман (од 83. Цуни), Зирзки, Вајднер, Јохансон, Боут, Мејер.

Резерве: Мајер, Андерсон, Михаљевић, Халбиш, Хофман, Лоренс, Куни.

Жути картони: Бабић, Лукић, Бачанин (Црвена звезда).

Шеф стручног штаба нашег тима за ову утакмицу није могао да рачуна на Борисава Бурмаза, капитена екипе, па је његово место у стартној постави заузео стрелац другог поготка против Тотенхема у Београду- Петар Пиплица.

Врло бизарна ситуација догодила се већ у петом минуту. Катић је на гол линији зауставио лопту да не уђе у мрежу Црвене звезде, а док су се гости бунили, наши су извели контру из које је мало фалило да се Пантовић упише у стрелце, међутим сигнализиран је офсајд. Утакмица је након поменуте ситуације ушла у мирнији ток, а црвено-бели су покушавали да искористе брзину својих крилних фудбалера и на тај начин угрозе гол Бавараца.

Комбиновали су у 22. минуту по десној страни Митровић и Матић, а лопта је стигла до Новаковића који је упутио снажан ударац са нешто више од двадесет метара, али је Шмелер био на месту да заустави то. Прилику на другој страни имао је Зирзки, када се извукао на десну страну и ушао у казнени простор Црвене звезде. Све је то помно пратио Катић, сјајно излетео, скратио угао и зауставио ударац нападача гостију.

Поново прекид и поново Александар Лукић, као и у дербију у суботу. Извео је Новаковић корнер кратко до Радуловића који је сјајно центрирао и пронашао Лукића, а наш дефанзивац прецизним ударцем главом матира Шмелера у 36. минуту за општи делиријум на стадиону ФК Вождовац. Покушали су гости да узврте преко Зирзкеа и Хермана у 43. минуту, али концентрисани Катић не дозвољава поравнање резултата.

Дошли су гости до изједначења у 54. минуту када је Мејер из слободног ударца погодио рашље Катићевог гола. Није то обесхрабрило наше бисере који су настављали да нападају и да играју висок пресинг на половини Тотенхема. Ударац са дистанце опробао је и Благојевић у 63. минуту када је снажно шутирао искоса са леве стране, али је лопта завршила изнад пречке Шмелеровог гола. Два минута касније и спретна реакција Бабића када је покушао да искористи грешку Кела, али је његов пас у петерац био нешто бржи од Радуловића  који се убацивао на другој стативи.

Погрешио је Боут на средини терена у 76. минуту. Покушао је да одигра попречни пас, али је Радуловић то предосетио и пресекао лопту, затим се дриблингом ослободио чувара и шутирао искоса са леве стране, тик поред стативе. Могао је Бачанин након тога да реши питање победника, покушавао је и Благојевић, али је резултат остао нерешен.

С обзиром на то да је Тотенхем савладао Олимпијакос 1:0, питање европског пролећа Звездиних омладинаца биће решено у Атини. У случају победе, наши омладинци настављају такмичење у Лиги шампиона за фудбалере до 18 година, али и у случају другачијих исхода, могли би да прођу даље, у зависности од резултата меча Бајерна и Тотенхема.

Црвена звезде је у овом мечу угостила неколико установа за децу са посебним потребама. Гости нашег клуба били су: Дом за ученике са оштећењем слуха, Прихватилиште за децу Београда, Завод за психофизиолошке поремећаје и говорну патологију “Проф. др Цветко Брајовић”, Хуманитарна организација “Дечје срце” и Центар за дневни боравак деце, омладине и одраслих лица ментално-ометених у развоју “Мара”.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама