Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda pobedila Mornar

Crvena zvezda - Mornar

Autor: CZBG, Ivan J.

U smiraj osmog kola ABA lige, Crvena zvezda je sigurnom igrom pobedila Mornar i najavila okršaj sa Valensijom za tri dana. Na kraju, Crvena zvezda – Mornar 105:82 ( 28:9 25:31 19:20 33:22).

Da li je ovo samo pobeda protiv najlošije odbrane u ABA ligi ili najava nešto bolje Zvezde videćemo u četvrtak, ali se mora pohvaliti trener koji je već u prvom meču podelio uloge tako da je ekipa imala rep i glavu. Zvezda je žestoko napala fantastične šutere barske ekipe, trčala tranziciju i napravila zavidnu razliku koju je održavala do četvrte, a u poslednjoj, i povećala prednost.  Konačno je kapiten počeo da gleda ka košu, mada je i staro pravilo ABA lige da treba napasti Pulena u napadu. Takođe, razlika bi sigurno bila viša da je Lorenco bio duže na parketu. Presekla su ga brza dva faula pa je Filip Čović morao na parket. Filip je dao svoj doprinos u napadu, ali su igrači Mornara prelako probijali prvu liniju odbrane. Ostaje treneru Šakoti da ga ga krije slično kao Radonjić Markusa. Probudio se malo Mornar u drugoj i trećoj četvrtini, malo su pripomogle i sudije nekim stvarno čudnim odlukama, ali je Zvezda svaki nalet odbijala na nekih 11 ili 12 poena prednosti i vraćala na 20. Treća četvrtina je dala ono što Lorenco mora da bude na terenu, jednu all around partiju. Deset poena, 5 skokova i 7 asistencija. 
Ono što raduje najviše jeste što nismo gledali statičnu Zvezdu u kojoj je lopta kod jednog igrača deset sekundi i više. Protok lopte je bio brži. Prostora za napredak itekako ima, Zvezda može da trenira i da priprema Valensiju za četvrtak u mnogo mirnijoj atmosferi nego što je bila prošle nedelje. Ostaje samo da se pozovu navijači, da popune Pionir i da u jednoj vreloj atmosferi zabeležimo i četvrtu pobedu u Evroligi koja bi dodatno ulila samopouzdanje pred derbi meč u Ljubljani sledeće nedelje. Čestitke igračima i stručnom štabu. 

Crvena zvezda – Mornar 105:82

Dvorana: Aleksandar Nikolić
Sudije: Sašo Petek, Uroš Nikolić, Krunoslav Peić

CRVENA ZVEZDA: Kuzmić 6, Čović 12, Braun 10, Davidovac 8, Lazić 13, Faje 5, Beron 8, Dobrić 7, Gist 10, Dženkins 11, Simanić 2, Odžo 13

MORNAR: Pulen 22, Nidam, Šehović 2, Mugoša, Rejli Ros 3, Begić 10, Vujošević, Pavićević, Voler, Markota 12, Vranješ 9, Bjelica 16

 

 

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama