Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда победила Морнар

Црвена звезда - Морнар

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј.

У смирај осмог кола АБА лиге, Црвена звезда је сигурном игром победила Морнар и најавила окршај са Валенсијом за три дана. На крају, Црвена звезда – Морнар 105:82 ( 28:9 25:31 19:20 33:22).

Да ли је ово само победа против најлошије одбране у АБА лиги или најава нешто боље Звезде видећемо у четвртак, али се мора похвалити тренер који је већ у првом мечу поделио улоге тако да је екипа имала реп и главу. Звезда је жестоко напала фантастичне шутере барске екипе, трчала транзицију и направила завидну разлику коју је одржавала до четврте, а у последњој, и повећала предност.  Коначно је капитен почео да гледа ка кошу, мада је и старо правило АБА лиге да треба напасти Пулена у нападу. Такође, разлика би сигурно била виша да је Лоренцо био дуже на паркету. Пресекла су га брза два фаула па је Филип Човић морао на паркет. Филип је дао свој допринос у нападу, али су играчи Морнара прелако пробијали прву линију одбране. Остаје тренеру Шакоти да га га крије слично као Радоњић Маркуса. Пробудио се мало Морнар у другој и трећој четвртини, мало су припомогле и судије неким стварно чудним одлукама, али је Звезда сваки налет одбијала на неких 11 или 12 поена предности и враћала на 20. Трећа четвртина је дала оно што Лоренцо мора да буде на терену, једну all around партију. Десет поена, 5 скокова и 7 асистенција. 
Оно што радује највише јесте што нисмо гледали статичну Звезду у којој је лопта код једног играча десет секунди и више. Проток лопте је био бржи. Простора за напредак итекако има, Звезда може да тренира и да припрема Валенсију за четвртак у много мирнијој атмосфери него што је била прошле недеље. Остаје само да се позову навијачи, да попуне Пионир и да у једној врелој атмосфери забележимо и четврту победу у Евролиги која би додатно улила самопоуздање пред дерби меч у Љубљани следеће недеље. Честитке играчима и стручном штабу. 

Црвена звезда – Морнар 105:82

Дворана: Александар Николић
Судије: Сашо Петек, Урош Николић, Kрунослав Пеић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Kузмић 6, Човић 12, Браун 10, Давидовац 8, Лазић 13, Фаје 5, Берон 8, Добрић 7, Гист 10, Џенкинс 11, Симанић 2, Оџо 13

МОРНАР: Пулен 22, Нидам, Шеховић 2, Мугоша, Рејли Рос 3, Бегић 10, Вујошевић, Павићевић, Волер, Маркота 12, Врањеш 9, Бјелица 16

 

 

 

Скочи на траку са алаткама