Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Шакота задовољан Звездином игром

Драган Шакота

КК Црвене звезде мтс остварили су нову победу у дворани ’’Александар Николић’’. На мечу који је протекао у знаку повратка на клупу црвено-белих Драгана Шакоте његови изабраници контролисали су ритам током готово свих 40 минута.

Након утакмице Шакота је говорио на конференцији за медије:

’’Треба да будемо задовољни са утакмицом. Мислим да смо били озбиљни већи део. Било је периода пред крај полувремена које смо критиковали, али смо већим делом утакмице задовољни. Пре свега процентима и ангажовањем. Било је доста асистенција и сарадњи које ми се свиђају. Свестан сам да оваквих процената неће бити увек, али ћемо тражити други начин да нападамо са истим циљем да се побеђује’’, истакао је Драган Шакота у уводном излагању, а потом додао:

’’Не мислим да је било пуно нових ствари, већ мислим да смо имали довољну концентрацији. Противник је у једном тренутку попустио и то нам је помогло. Ушли смо са пуно респекта јер када гледаш једну нападачку екипу, то је тим који може да врати резултат и 20 поена минуса. Имали смо мали број радних сати да би се све исправљало, али треба инсистирати на континуитету. Морамо да имамо озбиљност да и када нам не иде пребродимо кризне периоде. Имаћемо разна искушења, морамо се спремити за све изазове’’, истакао је стратег црвено-белих, застао је Шакота и затим додао:

’’Имали смо много добре проценте и сасвим нормално је да када то мало стане да њихови најбољи стрелци као што су Пулен и Нидам, измисле поене. Давали су их уз звук сирене и смањивали разлику’’, рекао је тренер црвено-белих.

Шакота је упитан да прокоментарише реакцију тренера Михаила Павићевића што је последњи напад Црвена звезда играла за кош:

’’Оног момента када видиш цео напад на сату и вишка времена за противника, у том тренутку ми није била на памети ниједна лична ствар. Ово ми је била прва утакмица, можда је и требало да водим рачуна о томе детаљу, али се овим путем извињавам. Тренер Павићевић има право да се љути’’, рекао је Шакота.

Уследило је питање да Шакота упореди свој пређашњи мандат на клупи Црвене звезде и садашњу ситуацију:

’’Звезда није била тако стабилна, покушавала је да прави тим. Све смо правили испочетка, а у наставку је било много проблема који нам нису помогли, а Партизан је био јак и играо Евролигу. Апсолутно није била иста прича’’, истакао је Шакота, а затим додао:

’’Сваки тренинг и свака утакмица отвара очи. Гледати на телевизији је једно, а доживети тренинг и утакмицу је другачије искуство. Имао сам нека мишљења, а онда видео нешто сасвим другачије. Све у свему је за сада доста позитивног. Ствар у томе је да када желиш да напредујеш број пораза ће се смањити у односу на победе. Нећемо причати шта је Евролига, а исто тако и дербији у АБА лиги’’, закључио је Драган Шакота.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама