Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Милојевић – Уз наше навијаче је све могуће

Владан Милојевић

Црвена звезда ће у оквиру петог кола групне фазе Лиге шампиона групе Б дочекати Бајерн из Минхена. Очекивања пред меч који је на програму у уторак од 21 час, изнео је шеф стручног штаба нашег тима Владан Милојевић.

– Претпоследња утакмица у групној фази Лиге шампиона, а у госте нам долази велики клуб и једна од најбољих екипа у Европи и свету. Очекује нас спектакл, много нам значи да угостимо реномираног противника као што је Бајерн. Даћемо све од себе да пружимо добру партију. Веома сам поносан на све ово, за три године које играмо европска такмичења, видели смо велике светске асове, попут Нојера, Сона, Левандовског… Многи су први пут дошли у Београд како би видели како је то играти на нашем стадиону. Поновићу играчима оно што им увек говорим – дајте све од себе, а ја преузимам одговорност. Не плашимо се никог и једва чекамо утакмицу.

Шеф стручног штаба нашег тима се осврнуо и на наше навијаче, који су у свакој утакмици ту како би пружили подршку вољеном клубу.

– Надам се да ће навијачи доћи у великом броју, да ће бити пун стадион и да ће нас њихова песма носити свих деведесет минута. Нама увек значи подршка, ми смо део Црвене звезде, а то са собом доноси и феноменалну публику. Фудбал се игра за навијаче и много пута у историји видели смо да се утакмице окрећу у нашу корист захваљујући феноменалној подршци навијача. Позвао би их да дођу у што већем броју, јер ови играчи заслужују пуне трибине.

Милојевић се подсетио и утакмице у Минхену, одиграну пре два месеца, када је Бајерн био бољи од нашег тима, али и на промене у начину игре после доласка новог тренера.

– Ово није позориште да ми сами играмо представу. Једноставно, играмо онолико колико нам противник дозволи. Какви год да су резултати, не само у тој, већ и у осталих утакмицама, увек може боље. Све су то велике екипе и наш задатак је да одговоримо на неке елементе њихове игре који су на врхунском нивоу. Наше жеље су велике, потрудићемо се да сутра будемо што бољи. Бајерн је променом тренера вратио свој идентитет. Очигледно је постојало неко незадовољство међу играчима, начином на који је Ковач, који је феноменалан тренер, водио екипу. Он гаји игру на посед, а они су навикли да “мељу” од првог до последњег минута и да што пре завршавају акције ударцима на гол.

Павков ће због повреде пропустити меч са Бајерном, док је Јованчић под знаком питања, а победа у сутрашњем дуелу би нашем тиму обезбедила европско пролеће.

– Не бавим се калкулацијама. Идемо утакмицу по утакмицу, даћемо све од себе и покушаћемо да направимо најбољи могући резултат – подвукао је Милојевић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама