Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда славила у продужетку

СКХЛ Црвена звезда

Хокејаши Црвене звезде одиграли су данас први од два меча у Загребу против екипе Младости. Да ће Младост бити тврд орах, наговестили смо и у нашој најави ове утакмице. Црвено-бели су тек у продужетку славили против домаћина, а надамо се да ће сутра, уз још бољи приступ успети да остваре и победу регуларном току утакмице јер су чети Јовице Руса бодови преко потребни у потери за екипама Славије и Триглава.

КХЛ Младост – СКХЛ Црвена звезда 2:3 (1:2, 1:0, 0:0, 0:1)

Звезда је по обичају добро ушла у утакмицу па је већ у 3. минути голом Матеје Поповића (асистенција Евениј Каситски) повела са 0:1. Ипак, само два минута је трајало водство црвено-белих. Већ у 5. минути домаћин је преко Мариа Чунка изједначио на 1:1. до краја првог дела утакмице Звездин Рус, Вјачеслав Чегринтсев, у 17. минути забија за 1:2, на асистенцију Угљеше Новаковића.

Други део је резултатски припао домаћој екипи. Наиме, за 20 минута ефективне игре једини погодак постигао је Лео Шутевски у 20. минути за 2:2. 

Последњи период је донео тврду и напету утакмицу, али голова није било, па се ушло у продужетке. А у продужецима Звезда је била присебнија и искористила своју прилику након само 53 секунде игре и голом Угљеше Новаковића (асистенција Марко Драговић) дошла до златног гола и важне победе.

Црвена звезда: Луковић, Ранковић, Анић, Бркушанин, Чегринтсев, Драговић, Каситски, Марковић, Машић, Млађеновић, Новаковић, Подунавац, Поповић, Ристић, Шпањевић, Цвик

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама