Fudbal Fudbal/Najava utakmica

„Čika Dača“ očekuje crveno-bele „Vučice“

Zavesa na jesenji deo šampionata Super lige Srbije u fudbalu za žene spušta se u nedelju 24. novembra. Naše devojke u svom 11. susretu ovogodišnjeg šampionata gostuju u Kragujevcu gde će na stadionu „Čika Dača“ odmeriti snage sa domaćom ekipom Raničkog 1923.

Dve ekipe sastale su se u Beogradu pre nešto više od dva meseca. Bio je to duel u kojem su crveno-bele oprhvane lošim rezultatima u duelima sa Spartakom na domaćem terenu, ali i Mašincem u Nišu, kao i turbulentnom situacijom koja je vladala unutar kluba, odigrale jedan u najmanju ruku negledljiv meč koji je rešen već u sedmom minutu pogotkom Aleksandre Savanović. Bila je to jedna od prilično bledih partija naše ekipe i pored činjenice da je ostvaren trijumf, ali je celokupan susret odigran bez volje, želje, borbenosti,…, bez ideje, ali je bio i konačni pokazatelj da su u klubu neophodne promene jer je tadašnja situacije bila neizdrživa.

Danas, dva meseca kasnije aktuelna situacija je mnogo bolja. Ekipa deluje mnogo bolje, borbenije i pored činjenice da je pretrpljen minimalni poraz u Subotici, ali je zato derbi susret u prethodnom kolu protiv niškog Mašinca dokazao da ova ekipa može i mora samo kada se ozbiljno poradi prevashodno na psihičkom planu i kada se unese pobednički duh.

Istovremeno, i Kragujevčanke se nalaze u seriji od dva pozitivna rezultata. U susretu 9. kola nacionalnog šampionata remizirale su kod kuće sa zemunskom Slogom 0:0, a u prethodnom duelu ubedljivo su slavile protiv ekipe Požarevca rezultatom 4:0 i time ne samo da su izašle iz opasne zone superligaške tabele, već su stigle do kote „pet“, ali ipak i dalje ne mogu da računaju na plasman u doigravanje za šampionsku titulu koje će biti na programu na proleće 2020. godine. Treba napomenuti i da su dve najefikasnije igračice kragujevačke ekipe Stefana Bitević i Sara Milosavljević koje su se po tri puta upisivale u listu strelaca, a njih dve su postigle polovinu ukupnog broja pogodaka ekipe Radničkom 1923.

ŽFK Crvena zvezda i ŽFK Radnički 1923 Kragujevac u svojoj istoriji odigrale su ukupno četiri susreta. Sva četiri meča pripala su crveno-belim „Vučicama“. I ukupan gol koeficijent ubedljivo je na strani naših devojaka i iznosi 15:2. Najubedljivija pobeda ostvarena je tokom prethodnog šampionata kada su upravo na „Čika Dači“ naše fudbalerke slavile rezultatom 8:0. Meč je odigran 14. novembra prethodne godine, a golove za našu ekipu postigle su Anđela Krstić (2), Jovana Stojanović (2), dok su se po jednom u listu strelaca upisivale Tamara Marković, Pavlinka Nikolovska, Katarina Đorđević i Sanda Malešević.

Ekipa trenera Slaviše Čule u predstojeći susret svakako ulazi kao apsolutni favorit i teško je poverovati da meč može imati drugačiji ishod od sigurne pobede našeg tima. Ipak, treba biti i obazriv pošto je evidentno da forma Kragujevčanki ide uzlaznom linijom i sigurno će biti silno motivisane da na zimsku pauzu odu sa još jednim „skalpom“ velikana srpskog ženskog fudbala.

Pozivamo sve Zvezdaše iz Šumadije, a Šumadija je prebogata onima kojima su crveno-bele boje na srcu, da nedeljno poslepodne provedu na „Čika Dači“ i podrže „Vučice“ kako bi lakše stigle do novog prvenstvenog trijumfa koji bi im obezbedio drugu poziciju pred prvenstvenu pauzu.

– Super liga Srbije u fudbalu za žene, 11. kolo:
ŽFK Radnički 1923 – ŽFK Crvena zvezda
Stadion: „Čika Dača“, Kragujevac
Datum: Nedelja, 24. novembar
Početak: 13 časova

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama